[ vladassss @ 18.09.2006. 14:10 ] @
| Evo mog pocetnickog problema :-)
Treba mi Wireless access point na koji bi zakacio ADSL modem, pa da tako omogucim izlazak na Internet.
Mreza bi se sastojala samo iz 2 laptopa (eventualno kada dodje neki prijatelj...), odnosno nemam PC.
Sam domet mi nije bitan (stan je mali), vec mogucnost da povezem ADSL na Access point, a posle...
Ako sam nesto prevideo u ovoj prici, ne zamerite, vec dajte savet sta da se pazari. Ako nije dovoljan Access point, sta je jos neophodno, a da pri tom ostanem na ADSL modemu.
Odnosno, podpitanje je da li to uopste moze sa ADSL modemom, ili mora da se uzme ADSL ruter? |
[ buljko @ 18.09.2006. 14:52 ] @
Pogledaj ovo...
http://uk.giga-byte.com/Produc...oducts_Spec.aspx?ProductID=983
Namenjeno bas za kucne mreze. AP/Router 20dB OUT, minijaturan, jos nisam naisao na nekompatibilnost sa nekim uredjajem... ja sam prezadovoljan! Imas na sajtu i manual.
[ broker @ 18.09.2006. 16:41 ] @
Prakticno svaki ce da ti radi posao.
[ Djoks @ 25.09.2006. 10:57 ] @
Ako ti pokrivenost signala nije najvaznija, potrazi ovaj model:
MSI RG54GS2 - 802.11b/g Wireless Router Plus USB Print Server
* IP Sharing + 4-Port switch + Access Point + USB Print Server
* Security: WEP, WPA, WPA-PSK, TKIP i WDS
* Firewall: NAT/MAC/IP/Domain Filtering
Cijena mu je oko 60 EUR.
[ galaksi @ 24.02.2007. 20:40 ] @
Po meni najjeftinije resenje je asusov wl 138g ili wl 138g v2 sa najnovijim softverom koji u sebi ima i softverski AP. Veoma jednostavno, nije potrebno nikakvo znanje da bi se konfigurisala mreza. Radi na principu drag - drop. Znaci kao izvor interneta stavis ADSL modem. Imas mogucnost da disablujes acces liste i onda moze svako da se zakaci ili da selektujes acces ili reject i izaberes MAC adrese kojima ces da omogucis ili onemogucis pristup. Kartica moze da se nabavi za dvadesetak E.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.