[ neddim @ 19.09.2006. 15:03 ] @
| Ljudi, ako netko zna, da li postoji neki svjestki standard kojim se mjeri posjecenost webstranicama ?
Interesuje me takodjer, da li neko zna kako mogu doci do validnih informacija o posjetama web sajtu, te da li neko ima iskustva sa koristenjem: Web Log Exploerera ili Google Analytics-a ?
HVala
Nedim |
[ WawaHOO! @ 19.09.2006. 18:04 ] @
Citat:
neddim: Ljudi, ako netko zna, da li postoji neki svjestki standard kojim se mjeri posjecenost webstranicama ?
Interesuje me takodjer, da li neko zna kako mogu doci do validnih informacija o posjetama web sajtu, te da li neko ima iskustva sa koristenjem: Web Log Exploerera ili Google Analytics-a ?
Ne postoji neki zvanican standard, Alexa i Netcraft su neke najrealnije statistike za sve sajtove a ako hoces da pratis statistiku svog sajta preporucujem ti Analytics.
[ anon33851 @ 27.09.2006. 11:45 ] @
Analytics definitivno.
Ja ga koristim vec nekoliko meseci za par sajtova.
Mislim da je najtacniji sto se tice statistike. Najbolja stvar je sto ima sve informacije o posetiocu, ali bas sve. Za webmastere ovo je odlican alat.
Takodje je dosta dobar za pracenje E-commerce sajtova, zbog statistike o napustenim stranama i prelascima medju stranama.
Uz sve to, tu je i odlicno graficko resenje, cisto, jasno, jednostavno.
[ old @ 28.09.2006. 03:59 ] @
Ovaj je merodavan kad kod njih prodaješ domen/sajt:
http://www.sedotracker.com/
Google analytics može da postane svetski standard (ili već jeste pa sam neobavešten

)
Alexa je među najpoznatijim; dobar samo za grubu orijentaciju.
[ Goran Aničić @ 28.09.2006. 07:39 ] @
Citat:
neddim
Jedinu validnu informaciju posećenosti daje log fajl, za svaku pojedinačnu lokaciju.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.