[ sille @ 03.05.2003. 18:57 ] @
| Hteo bih da predjem na Linux,ali me interesuje dali postoji varijanta da dos program(konkretno baza podataka pisana u FOX-u Pro)moze da se pokrene
pod Linuxom,ali da nepodleze licenciranju softvera(firma je u pitanju). |
[ Voodoo @ 03.05.2003. 19:30 ] @
postoji dos emulator pod imenom dosemu (ko bi rekao, je li :), a za licence vidi shta ces...
[ dr ZiDoo @ 03.05.2003. 21:19 ] @
ako je to sve u komercijalne svrhe ja ti ne preporucujem prelazak na linux. Emulatori su jako ne stabilni...
[ AelTHeGriN @ 03.05.2003. 23:48 ] @
dr ZiDoo, generalno se slažem s tobom da su emulatori nestabilni. Ali meni je dosemu bio jedan od najstabilnijih (daleko stabilniji od wine-a, barem što se tiče količine pokrenutih aplikacija i količine grešaka koje su se javile). Nažalost ne znam koja je to verzija bila, bilo je to prije jedno 3 godine, no vjerojatno ce najnovija jednako dobro obaviti posao:)
Probaj sa dosemu, koliko ja znam, to je najbolji emulator za DOS, a uostalom nemas mnogo toga za izgubiti, probaj;)
[ Dejan Lozanovic @ 04.05.2003. 16:58 ] @
Citat:
sille:
Hteo bih da predjem na Linux,ali me interesuje dali postoji varijanta da dos program(konkretno baza podataka pisana u FOX-u Pro)moze da se pokrene
pod Linuxom,ali da nepodleze licenciranju softvera(firma je u pitanju).
Pa sve zavisi od toga ko je pisao program, ako ga je pisala firma koja ga koristi potreban je Fox Pro licenca kojime je napravljen taj program u protivnom ako ste kupili program od nekog programera onda ce njega da jure gde mu Fox Pro licenca....
[ tvucko @ 04.05.2003. 20:17 ] @
I za dosemu treba neka versija DOs-a.
Probaj sa freedos ali bih ti preporucio ipak posto je fox u pitanju
da instaliras fox za unix, to moze da radi pod linuxom i mnogo je bolje
resenje.
[ DusanC @ 05.05.2003. 19:31 ] @
ja sam imao odlicno iskustvo sa dosemu-om (dal je i tebi bilo lepo kao i meni)
u dosemu dos imitira freedos a sve skini sa
http://dosemu.sourceforge.net/stable/
ako te mrzi da kompajliras uzmi binaries pa probaj a na istom mestu uzmi i freedos
http://prdownloads.sourceforge...emu/dosemu-freedos-sources.tgz
ja pod tim drzim knjige u cobolu vec skoro 2 god
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.