[ bookky @ 26.09.2006. 19:01 ] @
| Imam Seagate Barracuda 7200, 80GB (SATA300) HDD. Ako na njega stavim Win nakon sto komp upalim 2-3 puta kod ulaza u Win on se "smrzne" i nema nacina da nakon toga digne Win osim u safe modu. Posudio sam drugi HDD i stavio Win i sada je sve ok, dakle u disku je problem, ali on prolazi sve moguce testove i na servisu mi ne zele priznat garanciju.
Zamolio bih vas za neki savjet, pa cak i onaj da ga namjerno nekako unistim a da to ovi na servisu neotkriju i da ga zamjene.
HVALA! |
[ gsimon @ 26.09.2006. 22:49 ] @
koja je maticna ploca?
[ JOJO847 @ 27.09.2006. 09:56 ] @
hm, da je u disku problem onda bi i na safe mode blokirao. Probaj na tom probematicnom disku odraditi clean install windowsa.
Taj drugi disk je takodjer sata?
[ bookky @ 27.09.2006. 16:56 ] @
ploca je gigabyte k8ne, ali taj disk pravi iste probleme na novoj konfiguraciji kod kolege(dao sam da ga isproba), mislim da je bas on problem.
ovaj drugi disk nije sata, a sto se tice ovoga da napravim "clean install win" nekuzim sta mislis pod tim, pokusao sam par puta formatirat disk i staviti druge win i opet ista stvar
[ ludak-np @ 28.09.2006. 07:58 ] @
Citat:
bookky: pokusao sam par puta formatirat disk i staviti druge win i opet ista stvar
Jesil pokusao sa Low Level Format ???? Pa posle da odradis instalaciju win-a. Jer dok sam radio u servisu imali smo takvih problema ali kada bi poslali HDD na reklamaciju on je vracem uz poruku da je odradjen sistem i da HDD radi normalno.
Posle sam ja otkupio taj HDD i uradio Low Level Format i evo ga radi perfektno sa sistemom i sa svim.
U P O Z O R E Nj E !!!!!!! Low Level Format radi dugo kad kazem dugo mislim da je najbolje da pustis tvoj HDD uvece i nadaj se da je ujutru gotovo.
[ bookky @ 28.09.2006. 08:52 ] @
Mogu pokusat da napravim taj Low Level Format, ali ako nije problem da mi neko objasni kako se to radi, i sa cim?
Ja sam naso neki software koji se zove "HDD Low Level Format Tool" pa me zanima jel mogu sa njim to da napravim?
[Ovu poruku je menjao bookky dana 28.09.2006. u 14:08 GMT+1]
[ ludak-np @ 28.09.2006. 13:55 ] @
E ovako napravis disketu i pustis da butuje sa diskete.
A kada se pokrene program onda nadjes taj HDD (moj savet raskaci ostale HDD-ove) i pustis Low Level.
A najbolji ti je za to sa sajta proizvodjaca tvog HDD skines program Low Level Format i koristis njega.
Znaci treba ti disk jedinica , disketa i da butujes sa flopija ili sa nekog butabilnog Win 98 CD-a.
Pa pokreni program i sedi (spavaj) dok se ne zavrsi.
[ bookky @ 30.09.2006. 11:42 ] @
Hvala "ludak-np", uspio sam odraditi Low level format i stavio win i zasad se cini da radi, moram ga par dana testirati ali u svakom slucaju si mi pomogao.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.