[ king.cobra @ 26.09.2006. 22:09 ] @
Ne znam da li je ovo glupo pitanje, ali ajd:

Da li postoji neki Unix-oliki shell za windows? Da pojasnim, nesto tipa command prompt-a, znaci da ostane standardno win okruzenje, ali da postoji i "terminal"
Ovo me je oduvek zanimalo, obozavam lakocu i moc rada u npr. BASH-u, i voleo bih da to imam i u Windows-u.... naravno, ne mislim na sve specificne varijante linux okruzenja, ali da bar ima neke mogucnosti....

Ako lupam gluposti samo recite :)
[ fade @ 26.09.2006. 22:18 ] @
ms dos ? ja sam prvo radio u dos-u pa u win 95 pa 98 , xp , i sada slackware , ima slicnih komandi u dos-u i u lunux shell-u , mada u dos ima malo , dok ovde , previshe da se sve zamapte.
[ jonathan @ 27.09.2006. 00:17 ] @
4DOS/4NT: http://www.jpsoft.com/
Nisu skroz nalik na *sh ali su odlični shellovi. 4DOS je sada besplatan a 4NT komercijalan

p0z, Alek
[ nkrgovic @ 27.09.2006. 09:58 ] @
Citat:
king.cobra: Ne znam da li je ovo glupo pitanje, ali ajd:

Da li postoji neki Unix-oliki shell za windows? Da pojasnim, nesto tipa command prompt-a, znaci da ostane standardno win okruzenje, ali da postoji i "terminal"
Ovo me je oduvek zanimalo, obozavam lakocu i moc rada u npr. BASH-u, i voleo bih da to imam i u Windows-u.... naravno, ne mislim na sve specificne varijante linux okruzenja, ali da bar ima neke mogucnosti....

Ako lupam gluposti samo recite :)

Pogledaj Cygwin. To ti je upravo bash za windows, i to jos sa pratecim alatima. :).
[ Danilo Cvjeticanin @ 27.09.2006. 10:40 ] @
Da, bas to.. Cygwin rulez
www.cygwin.com
[ random @ 27.09.2006. 13:04 ] @
Cygwin, svakako. Dobiješ kompletno GNU okruženje na Windowsu.
[ king.cobra @ 28.09.2006. 12:06 ] @
Citat:
ms dos ?

Koliko znam MS-DOS je operativni sistem, a ne "alat" za windows... ali hvala ostalima za Cygwin i ostalo....

Sad cu da bas isprobam ovaj Cygwin...
[ Au197/79 @ 28.09.2006. 17:00 ] @
Evo da se našalim ali u svakoj šali..
Instaliraj python interpreter i rešio si problem (još ako probaš IronPython..)