[ smilingomen @ 27.09.2006. 12:58 ] @
Da li neko zna kod kojeg provajdera je moguće dobiti ADSL modem koji je moguće bez previše petljanja pokrenuti na Linuxu.
Prvenstveno me zanimaju NeoBee, SezamPro i EuNet mada bi svaki koji je dostupan u NS-u mogao da prodje.
Na forumu sam video da sezam nudi uz doplatu modem koji nije teško podesiti mada ne znam koliko je to aktuelno.
[ Marko Medojević @ 27.09.2006. 13:40 ] @
Ja sam za doplatu od 1200 dinara dobio Conexant modem/ruter. U pitanji je SezamPro provajder.
[ djricky @ 27.09.2006. 22:43 ] @
po milioniti put

linux i usb adsl modemi nisu bas najbolja ideja...

nabavite router.
[ tdjokic @ 28.09.2006. 01:49 ] @
Citat:
Na forumu sam video da sezam nudi uz doplatu modem koji nije teško podesiti

"Uz doplatu" - sumnjam da je to USB modem, pre ce biti ruter. Prema tome:

Citat:
djricky: po milioniti put

linux i usb adsl modemi nisu bas najbolja ideja...

nabavite router.

cini mi se da niko nije ni preporucivao USB modem. A ni ruteri nisu bas nesto - ja nabavio neki polovan, pa ga fleshovao, fleshovao, ... sve dok je radio. Kad je crko, vise ga nisam fleshovao, nego bacio
[ SQuIDers @ 28.09.2006. 02:57 ] @
Ja takodje trenutno koristim Conexantov router (ex Globespan Virata) GS8100 uzet od provajdera za 1200 din koji je veoma veoma... retardiran :)

naime: namestish mu portforward za par portova i nedelju dana sve extra radi... bez ikakvih problema whatsoever. i onda jednog dana upalish komad softvera za koji si podesio portforwarding ruter te iskulira. pingujem google: nista, pingujem provajdera: nista, pingujem internu ip adresu rutera(!!!): opet nista :).

disejblujem tu mrezu, opet enablujem, vidim ruter i net, ali cim opet upalim onaj program kojem je portforward "podesen"... ruter me opet iskulira :)

problem se reshava restartovanjem rutera preko web interfejsa, ali ja necu takav ruter.

ovaj cu vratiti lepo svom provajderu.

IZBEGAVAJTE CONEXANT RUTER (osim ako ovaj moj nije bio jedan u 100 neispravnih) ^_^

edit: ima jos neke bagove vezane za firewall al ne bih sad o tome... od ovog problema me dovoljno boli glava :P
[ zzz @ 28.09.2006. 07:50 ] @
Nije problem samo do tvog conexant-a, meni je prekidao konekciju svaki put kad bih pokrenuo neki p2p, a port forwarding nikako nisam uspeo da mu podesim kako treba...
... svanulo mi je sa us robotics-om :)
[ SQuIDers @ 28.09.2006. 12:09 ] @
Hej... pa reci malo vishe o njemu :)

koji model, koliko je jednostavan web interfejs(u odnosu na conexant), i da li se greje mnogo?
[ zzz @ 29.09.2006. 08:46 ] @
model je US Robotics 9105 (stariji model, jedva ga nadjoh), ima izuzetno jednostavan interfejs, moze mu se prici i telnetom.

Imam ga vec mesec dana, ni jedan jedini put nisam morao da ga restartujem.

Vise informacija imas ovde http://forum.emule-project.net/index.php?showtopic=39030

Da, umalo da zaboravim, jako malo se greje...