[ mijo petrovic @ 27.09.2006. 15:08 ] @
Imam pioneer DVD/RW,problem je u tome sto nareze dvix filmove na DVD ali posle nece da ocita disc,negde drugo na primer neki DVD player ocita taj disc bez problema?Sta moze biti u pitanju dali je pokvaren ili...?
[ mizob @ 27.09.2006. 15:50 ] @
Mozda mu ne odgovaraju ti diskovi, a mozda je nesto pokvaren, ili probaj drugi firmware sa doticni rezac staviti.
[ aca andrijevic @ 27.09.2006. 17:14 ] @
Poznato je da su serije 110/111 d pune bugova, pa nemoj da te cudi to.
[ JOJO847 @ 27.09.2006. 18:30 ] @
Jeli se to prije desavalo? Javi li neki error, cuje li se da uredjaj zavrti disk?Koji je tocno uredjaj u pitanju? Ako bi trebalo, bi li znao nadograditi firmware?
[ mijo petrovic @ 27.09.2006. 21:33 ] @
kad ubacim disc koji sam ja narezao samo se cuje dzzz....,dzzzz....i onda stane ali ne zavrti disc ne znam sta je,bez pomoci nebih umeo da uradim firmwere,?a radi se o pioneer DVD-RW DVR-107D ne znam sta je u pitanju molim pomoc?
[ BeastMaster @ 28.09.2006. 01:34 ] @
Da te utešim,koliko je to moguće :), isti problem je zadesio i moj primerak 110-ke, nareže disk, disk svuda radi a samo on ne može da ga pročita, kao da je prazan. Ovih dana ću ga odneti na reklamaciju...
[ mizob @ 28.09.2006. 09:34 ] @
Citat:
BeastMaster: Da te utešim,koliko je to moguće :), isti problem je zadesio i moj primerak 110-ke, nareže disk, disk svuda radi a samo on ne može da ga pročita, kao da je prazan. Ovih dana ću ga odneti na reklamaciju...

Potpuno isti problem,kupio dvdrw pre mesec dana,upitanju je nec4571a, kad od 5 dvdove sto imam kuci(punih) ni jedan nece da ocita,promenim firmware pola oce pola nece,posle 16 dana vratim stari firmware kad 80% hove ostalo nece,dvdrw svaki prijavi da je prazan,dok traxdata dvd+ je sve ocitao,dok s verbatimom+ pola nece,i nijedan dvd +rw nece da ocita,sve kao da je blanco, a pre toga ih je narezao.
I odneo sam ga pre 2 dana na reklamaciju,pa sad cekam da mi odgovore, ja mislio to samo ovaj moj model los :P
[ Vill @ 29.09.2006. 09:30 ] @
A ja sa 4571a imam odlicna iskustva, eto kako se iskustva razlikuju, cudo
jedno, i sada da te pita neko koji da kupis...
[ p0peye @ 05.10.2006. 20:31 ] @
uh...
dakle:
pre godinu i po' kupio sam NEC 3520. Diskove je rezao ok, ali je cesto kod dvd-ova pravio slicnu gresku: dakle - nareze ga, ne prijavljuje gresku, izvrsi verifikaciju, i izbaci disk.
Kada dvd medij ubacim u neki drugi uredjaj - (probao na 2-3 ne na 50) sve normalno ocita.
Kada ga ubacim u svoj rezac sa kojim sam i rezao disk - ne moze nista da procita.
Kada u Neru probam da nastavim sesiju - prijavljuje da je prethodni "session" OTVOREN, i pored normalne velicine narezanih podatakau njemu se nalazio jos jedan segment koji je zauzimao uglavnom oko 51 mega.
I prijavljuje "session opend".
pošto mi je uredjaj bio još par meseci u garanciji počeo sam da se raspitujem kod prijatelja šta da radim. Posavetovali su me da probam sa drugim dvdiskovima, sa drugim brzinama, da menjam sa + na - ili obrnuto...
Probao sam (moram priznati samo) par različitih proizvodjaca i +-varijanti i dešavalo se isto.
E, kada sam već počeo da se psihički pripremam na natezanje sa firmom u koju ću odneti uređaj na reklamaciju - prestao je da pravi probleme - sam od sebe...
Za ne verovati...
I poslednjih godinu dana mi nije ponovio situaciju ni jednom...
Elem - zadesila me je druga muka prekjuče - raspao mi se cd pri čitanju u uređaju, i zasekao najdeblji kabl koji ide od lasera do ploče (izvinjavam se na amaterskim izrazima - nije moja struka) - i zato sada češljam ES ne bi li našao sličan problem - i odgovor kako ga rešiti...
...ali to će biti nova tema...