[ dejan_su @ 04.05.2003. 12:22 ] @
Trenutno imam 3 OS-a. Win98 na C:(hda1), WinXP na E:(hda6) i Linux(hda7).Interesuje me da li cu mocu da dignem Linux posle formatiranja C: particije i kako? |
[ dejan_su @ 04.05.2003. 12:22 ] @
[ zAkiLi @ 04.05.2003. 13:33 ] @
Naravno da ces moci..samo napravi boot disketu..
Ubaci formatiranu disketu u flopi i u kozoli kucaj $makebootdisk ali kao root... Ili iskoristi butabilni instalacioni disk CD...(koju distribuciju imas) Kad jednom uspes da podignes sistem(linux) takodje u kozoli kao root kucas $lilo da bi se lilo ponovo instalirao.. Naravno u zavisnosti od distribucije koju koristis,postoje i neki drugi (graficki) alati koji obavljaju ove poslove, ali ovako je najednostavnije...barem meni.. [ xxxrugby @ 01.03.2007. 21:09 ] @
Ja sam to ovako rješio. Zezao sam se malo s Win i rekao ajmo sad reinstall tj .Image.
I ode ja na image i nema Lin. Standard. I onda eto u 5min GRUB natrag. Boot-aj neki live Distro ja preferiram Knoppix ili kao Ubuntu, Mepis... Otvori Terminal (console) i logaj se kao root znaci pises >>su (ako ubuntu onda >>sudo) Ukucaj "find /boot/grub/stage1" sad ces dobit odgovor gdje se nalazi tvoj Root direktorij i gdje MBR treba bit. I sad kucas. znaci taj odgovor ide u ovom koraku >>root (hd0, 7)" >>setup (hd0) >>quit I to je to. resetiraj PC i woala. Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|