[ Cen@rius @ 28.09.2006. 11:31 ] @
Imam problem sa tri umrezena racunara, jedan je server, a ostala 2 su klijenta. Na serveru je instalirana baza, koja je sherovana za druga dva racunara. Mrezu nisam ja postavljao tako da kada sam dosao da proverim u cemu je problem naiso sam na sledece Dva racunara klijenta se vide medjusobno dok je server skroz iskljucen iz mreze,s obzirom da je baza na serveru ta dva racunara su skroz beskorisna menjao sam kablove na serveru, mreznu karticu, resetovao sam switch,ali nista se nije menjalo. Problem je do Windowsa, instalirana je legalna verzija Windowsa Home edition,u event sam nasao poruku o gresci koja kaze da je verovatno greska u mreznoj kartici ali nju sam menjao sa novom tako da to nije to, racunarima su dodeljene staticke adrese, ali na serveru sam zatekao adresu iz skroz druge pod mreze, i workgroup je vracen na MSHOME,nasao sam poruku u eventu da je sam sebi dodelio tu adresu,potom sam sve izpocetka podesio adrese na sva tri racunara, i opet isto kada sam pokrenuo repair connection javljala mi se poruka da nije moguce dovrsiti repair jer ARP cashe memojija ne moze da se ocisti. Probao sam sa ARP -a i ARP -d ali javljao mi je poruku da nema nikakvih podataka. Svremena na vreme u My network placeses se pojavljuje jedan racunar(na serveru) i drugi racunar vidi server ali kada sam pokusao da udjem unutra izbacio mi je poruku da nemam pravo pristupa. E sad ide zajebancija, kada sam na serveru ukucao u RUN gpedit.msc izbacio mi je gresku da nepostoji takav fajl. Isto je tvrdio i za Computer menagment, kao i za i za podesavanje korisnickih naloga.Nisam puno radio sa Win Home legalnim ali mislim da ove komponente treba da budu ukljucene.znaci da je neko cackao, pretpostavljam da je to programer koji i im je instalirao bazu, to mu dodje kao neki vid zastite. Takodje u connection propertis sam video instaliran nwlink protokol i jos neki protokoli za koje predpostavljam da su tu zbog neke kompatibilnosti sa dos-om jer program radi u dosu,za sta mi je taj programer to precutao. Moje resenje je da instaliram Windows ispocetka, jel ima eko drugacije resenje za ovaj problem a da se ne reinstalira Win,napominjem da je hardver ispravan i da je problem softverske prirode. Program je pisan u kliperu, mozda ce nekom ova informacija znaciti nesto. |