[ SaleSk @ 29.09.2006. 00:06 ] @
| Kupio sam gore navedeni disk pre nekoliko dana i sve sam ga lepo instalirao i restartovao ga , sve je bilo dok nisam ugasio komp....cuo sam kako glava lupa kada se komp gasi....vratio ga u radnju i rekao da ne valja normalno...oni ga proverili i kazu OKej je tako radi....ali evo ti drugi novi da ne mislish da te zezamo...novi isti problem...znaci HDD radi besprekorno ali kada se komp ubaci na shat daun cuje se lupanje glave...dali je ovo istina normalno ili nesto nije kako treba?I dali postoji varijanta da se to lupanje nekako sredi...hvala..unapred... |
[ pctel @ 29.09.2006. 02:21 ] @
Ako sam te dobro razumeo - zvuk KLIK, to je zvuk parkiranja glave. E, sad, ako nije jedan vec vise klikova, to je vec problem.
[ ranikolahdd @ 29.09.2006. 06:04 ] @
eto to je problem vuk vuk vuk a pa kad stvarno bude vuk onda nema garancije
sve je ok daj nekom iskusnijem da cuje.
moj savet pici samo
[ ludak-np @ 29.09.2006. 06:28 ] @
Citat:
SaleSk: Kupio sam gore navedeni disk pre nekoliko dana i sve sam ga lepo instalirao i restartovao ga , sve je bilo dok nisam ugasio komp....cuo sam kako glava lupa kada se komp gasi....vratio ga u radnju i rekao da ne valja normalno...oni ga proverili i kazu OKej je tako radi....ali evo ti drugi novi da ne mislish da te zezamo...novi isti problem...znaci HDD radi besprekorno ali kada se komp ubaci na shat daun cuje se lupanje glave...dali je ovo istina normalno ili nesto nije kako treba?I dali postoji varijanta da se to lupanje nekako sredi...hvala..unapred...
Samo voziiiiii i uzivaj sta te briga imas garanciju. A sto se tice podataka ja svoje rezem na DVD (jer mi se desilo da mi je dvaput crko HDD sa oko 70gb podataka) tako da je to najsigurniji nacin za podatke.
[ Vill @ 29.09.2006. 09:30 ] @
Idi na sajt wd-a i skini sa suppotrt strane wddiag, istestiraj ga i quick i
advenced i ako prodje oba uzivaj, to ti je nesto najsigurnije (sto ti mozes
kao amater da uradis i budes uveren da je ok), i posle, ako nastavi sa tim
zvukovima, ja bih se zapitao da ti mozda hard na elktrohardovskom ne kaze
mozda "do vidjenja". U globalu vazi, bekap obavezno, pa i da se necuje,
svremena na vreme virnes na temp. preko everesta, isto i na SMART, preko
istog programa, cisto da vidis da li su mu crnci na broju, istestiraj ga sa
ovim gore programom (wddiag) i uzivaj
[ SaleSk @ 29.09.2006. 15:00 ] @
Klik se cuje kada se samo gasi...ali skinucu program, probacu i nadam se da ce sve biti okej....uostalom ne moze nekoliko hdd-a da rade isto :))
Hvala
pozdrav
[ braker @ 29.09.2006. 21:23 ] @
Ista stvar,radi vec gotovo godinu bez problema.Proveriti nije na odmet!Pozzzzzzz
[ SaleSk @ 30.09.2006. 01:01 ] @
Pa da verujem da radi sve...ipak novo je , mada zna i nova stvar kod nas da bude loseg kvaliteta, mada je prosao dijagnostiku onako ladno....tako da da smo zdravi i zivi mi :))
pozdrav svima
nadam se da ce biti okej :))
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.