[ fusion3 @ 01.10.2006. 00:09 ] @
| Da li neko moze da mi pomogne oko pravljenja rednih brojeva za slogove koji se ispisuju kada se projekat pokrene. Npr: ako imam u bazi 33 recorda/slogova i zatim ih prikazujem u Rave-u oni se stampaju isto onako kao u bazi. Meni sada treba za svaki slog redni broj od 1 do tih 33.
Treba da izgleda ovako:
Redni broj | Naziv artikla | ...
1. DVD-RW ...
2. USB 2.0 256MB
. ...........
. ...........
. ...........
33. ...........
Hvala za potencijalne odgovore. |
[ fusion3 @ 02.10.2006. 15:25 ] @
Sta je ovo? Da li je moguce da niko ne zna ili niko nije raspolozen? Aaaaa
[ Miloš Baić @ 02.10.2006. 18:26 ] @
Koji delphi koristiš!?!
Pretpostavljam 7 ili neku noviju verziju?
[ fusion3 @ 02.10.2006. 20:37 ] @
Delphi 7 i Rave report koji dolazi uz njega.
[ vradovanovic @ 02.10.2006. 20:41 ] @
Ako želiš da ti Rave broji, onda koristi CalcText komponentu (brojaće ti pojavljivanje Band-a koji navedeš u property-ju Controller). Property CalcType stavi na ctCount.
Nadam se da si to tražio
Pozdrav,
Veljko
[ Miloš Baić @ 02.10.2006. 20:58 ] @
Citat:
vradovanovic: Ako želiš da ti Rave broji, onda koristi CalcText komponentu (brojaće ti pojavljivanje Band-a koji navedeš u property-ju Controller). Property CalcType stavi na ctCount.
Preporučujem ti Quick Report koji isto dolazi uz delphi 7, a postoje i komponente za unicode. To što ti tražiš, pomoću njega je strašno jednostavno.
[ vradovanovic @ 03.10.2006. 13:37 ] @
Citat:
vradovanovic: Ako želiš da ti Rave broji, onda koristi CalcText komponentu (brojaće ti pojavljivanje Band-a koji navedeš u property-ju Controller). Property CalcType stavi na ctCount.
Zaboravio sam da napomenem da property RunningTotal treba staviti na True (mada si se možda i snašao u međuvremenu).
Mislim da nije teško

Tri property-ja treba podesiti - gde je samo Controller različit u zavisnosti od toga šta želiš da brojiš.
[ fusion3 @ 05.10.2006. 01:04 ] @
Da da snasao sam se. ja sam i ranije koristio ovu komponentu CalcText ali nisam postavio RunningTotal na true tako da je bilo problema. Hvala!
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.