[ Black @ 02.10.2006. 03:48 ] @
Znam da je glupa kombinacija, ali zanima me zasto mi ne uspeva da se iz NetBeans-a povezem na MS Access bazu, preko ODBC-a. Pokusao sam i da se povezem direktno, preko HXTT drajvera, ali mi ni tako nije uspelo. |
[ Black @ 02.10.2006. 03:48 ] @
[ Black @ 02.10.2006. 17:48 ] @
Ako je to od neke koristi, kada pokusam da se povezem na bazu, dobijem poruku:
"There is insufficient information to establish a connection to obtain list of scemas. Check database URL, user and password. Driver message: Optional future not implemented." [ djalfirevic @ 03.10.2006. 18:33 ] @
Code: Statement stmt; Connection con; //u objekat ResultSet se smestaju podaci koje vraca odredjeni upit nad bazom podataka ResultSet rs; //metode /** * Konstruktor klase Konekcija. */ public Konekcija(){ //ovo je string koji je potreban JDBC drajveru da bi se povezao na bazu podataka //TREADSTONE je naziv racunara, 1433 je port preko koga se vrsi pristup bazi //i Adresar je sama baza podataka String url = "jdbc:AvenirDriver://TREADSTONE:1433/Adresar"; try { //ucitavanje SQL Server drajvera Class.forName("net.avenir.jdbc2.Driver"); }catch(java.lang.ClassNotFoundException e) { JOptionPane.showMessageDialog(null, "Klasa nije pronadjena: " + e.getMessage(), "Poruka o gresci", JOptionPane.ERROR_MESSAGE); } Mislim da ti fali korisnicko ime i lozinka. Ovo je proveren kod koji kod mene radi, tako da probaj... Javi ako si uspeo. [ Black @ 04.10.2006. 04:44 ] @
Hm, zar ne bi trebalo ovako?
Code: Class.forName("sun.jdbc.odbc.JdbcOdbcDriver"); con = DriverManager.getConnection("jdbc:odbc:dataSourceName") To radi, kada se iz programa povezujem na bazu. Ali nije mi jasno zasto ne mogu da se povezem na bazu bas iz NetBeans-a: Runtime/Databases/Drivers/JDBC-ODBC Bridge. Pokusao sam i da dodelim neki username i sifru, ali i dalje dobijam istu gresku. [ djalfirevic @ 06.10.2006. 17:36 ] @
Hmmm...
Verovatno je to razlog zasto ja jos uvek koristim EditPlus i te text-based programe... Prosto nemam problema sa njima... Code: String url = "jdbc:AvenirDriver://TREADSTONE:1433/Adresar"; con = DriverManager.getConnection(url, "USER_NAME", "PASSWORD"); Izvini nisam napisao kljucni deo koda... [ 0x8000 @ 15.10.2006. 00:59 ] @
Potrebno je prvo da registruješ Bazu sa kojom želiš da se povežeš u ODBC Data Source Administrator do koga možeš doći iz Control Panel-a. Nalazi se u odeljku Administrative Tools.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|