[ sekvoja @ 03.10.2006. 00:44 ] @
Pozdrav, nesto sam citao oko optimizacije sajtova kako na es, tako i na mnogim drugim forumima i zakljucio sam da je jedino vredno imati linkove ka svom sajtu sa vrlo posecenih sajtova. Ono da setam po kojekavim link folderima (ne racunam dmoz i slicne) moze samo da naskodi rejtingu sajta. Mnogi kazu da link sa Wikipedie ili dmoz-a puno znaci, ali i svi oni dodaju "ako mozes da ga dobijes". Sta sad to znaci? Sta bi trebalo uraditi da bi se to postiglo? Mozda je pitanje nekome glupo, ali nov sam u ovome, pa nemam pojma kako to ide. Znaci sta konkretno uraditi da bi se "ostavio potpis na Wikipediji"?
[ Radovan__III @ 03.10.2006. 08:29 ] @
Sa wikipedije imas 2 nacina.

1. Imas poznat sajt sa veoma dobrim tekstovima, i onda ce neko ko pise na wikiju da te ubaci u reference kad pise neki tekst.

2. Da se licno zanimas za odredjenu oblast i da imas sajt koji ispunjava uslove iz 1. clana i onda dobrotvornim radom na wikiju ti napises tekst, i naravno ti stavljas reference.
[ adamm @ 03.10.2006. 09:04 ] @
Link na Wikipediu sam mozes dodati samo je pitanje koliko ce opstati.

Ja imam mozda oko 50 linkova sa Wikipedie i nisam primetio da su bas vredni - salju u proseku 3 posetioca dnevno po linku, sajt ima 1100 linkova po Yahoo, 2 sa DMOZ-a, 6 meseci star, ima PR5 - i jako los rang na Google. Na Yahoo je solidan rang, a na MSN super neverovatan.

Ukoliko imas sajt sa nekvalitetnim informacijama tesko da ce njegov link opstati na Wikipediji. Teze je komercijalnim sajtovima da se odrze u Wikipediji od nekomercijalnih - onih koji ne prodaju proizvod i nemaju reklama.

[ sekvoja @ 03.10.2006. 17:45 ] @
Hvala na odgovorima. Znaci mogu da napisem neki clanak, naravno zadovoljavajuceg kvaliteta, i u njemu da postavim link ka svom sajtu tipa "for more visit..."?
[ Vukan Karadžić @ 03.10.2006. 18:49 ] @
Ne bas "for more visit...", ali postavis ga u sekciji External Links, koju ima svaka strana.
[ old @ 08.10.2006. 02:44 ] @
Page rank prenosi još jedino engleski deo Wikipedije. Od balkanskih možeš dobiti samo posetioce.

U pravilniku im piše nešto kao da webmaster ne sme da prijavi svoj sajt. To ima rupu u zakonu - ako ne pokažeš ko si može proći neprimećeno.