[ creepy @ 03.10.2006. 09:01 ] @
Kakva su ogranicenja workgroup-a, koliko racunara moze biti uclanjeno? |
[ creepy @ 03.10.2006. 09:01 ] @
[ andre2000 @ 03.10.2006. 14:40 ] @
Čini mi se da ne postoje ograničenja od strane M$-a, tu ti je glavno ograničenje tvoji živci da trčiš oko sve više i više računara da podešavaš u lokalu sve što ti treba.
[ Zeljko_NS @ 13.10.2006. 13:28 ] @
Zvanicno, koliko mi je poznato, M$ daje podrsku do 10-tak racunara u Workgrupi.
Ostale racunare prikljucujes na sopstvenu odgovornost. Moze se desiti da ti radi i stotinak racunara bez problema, a moze da bude da i jedanaesti pravi problem. Ne postoji pravilo. [ suljko @ 13.10.2006. 22:01 ] @
Kao što je Željko rekao, preporuka je oko 10-tak računara.
Medjutim sve zavisi o kakvom tipu klijenata se radi, tj. koliko će biti opterećenje te mreže! Npr. kod mene u firmi dok nismo podigli Server 2003 imali smo workgroup od 20-tak računara, uglavnom klijenti koji su koristili aplikaciju koja se nalazila na serveru, išlo preko nekoliko svičeva i to je radilo sasvim ok, iako podizanjem domena razlika je bitna u poboljšanju! [ Mister Big Time @ 15.10.2006. 13:03 ] @
Citat: suljko: iako podizanjem domena razlika je bitna u poboljšanju! Mozes li malo da preciziras? Posto kazes da je i sa workgroup-om radilo ok. Inace i ja sam cuo na vise strana pravilo za max 10 racunara. Za preko treba domen i server. Premda praksa govori drugacije... da moze i preko. To mu dodje isto kao ona prica da ne moze u mrezi da bude vise od 4 switch-a. "Navodno". [ suljko @ 15.10.2006. 22:09 ] @
Pravila i praksa se ponekad mogu razlikovati.
Od tih dvadesetak računara polovina je koristila aplikaciju koja se nalazila na serveru a ostala polovina je koristila file server i to uglavnom za pregled dokumenata. To je uglavnom radilo ok, kazem uglavnom zbog toga što su se dešavali pikovi u toku dana da je mreža usporavala, a to se najbolje videlo ko je koristio aplikaciju. Vremenom kako se sve više računara priključivalo morao sam da predjem na domen. Tako sigurno je radilo 20 računara u workgroup sa ovakvim korisnicima, medjutim da su to bili zahtevniji korisnici tipa da su svi koristili aplikaciju tokom celog dana ili da su sa file servera pravili veliki saobraćaj iskreno da ti kažem ne znam kako bi tu i 10 računara pokazalo. [ Cileinteractiv @ 15.10.2006. 22:35 ] @
Pozdrav!
Problemi koji se javljaju kada je puno (desetina) Windowsa na mreži mogu se rešiti time što će na mreži uvek biti jedna mašina pod Linuxom ili Unixom, njena uloga je samo da bude Master Browser. Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|