[ Branis @ 03.10.2006. 10:15 ] @
Hteo bih da pitam iskusne kolege kada i kako se koristi sprej za hladjenje u cilju pronalazenja gresaka u TVu. Pozdrav...
[ genercija 49 @ 03.10.2006. 10:40 ] @
sprej za hladjenje je jako praktican,ali je skup trosi ee brzo.treba hladiti skupe komponente.sprej je ZAPALJIV !!!,ne koristi se pri ukljucenom tv-u.za audio opravke i video rekordere ja manje rizicno,pozdrav.
[ Kazo1 @ 03.10.2006. 11:15 ] @
Pa sta ce mu onda sprej za hladjenje ako ga ne koristi dok je tv upaljen?!
Da, istina, zapaljiv je, ali nije to nista zapaljivije od ostalih sprejeva i do sad mi se nije nikad nista zapalilo od njega.

U glavnom koristis ga na nacin da ako imas neku gresku u stilu, kad je hladan tv, sve radi ok, a cim se ugrije pocne nesto " zezati" , npr. krivi sliku ili vec nesto, ohladis cip ili vec nesto u tom krugu koji to kontrolira. Naravno to uradis dok TV radi i odmah vidis ima li promjene.
Pozdrav
[ genercija 49 @ 03.10.2006. 11:32 ] @
ti si iskusan tako i ja radim ali onaj ko nije nikada radio sa sprejom moze da ga naprska u vn trafo pa kondez pa eto belaja vremenom sa sve stice
[ buzdumra @ 03.10.2006. 21:45 ] @
pre jedno par godina slusam pricu izmedju dva starija majstora kaze taj sto je kupijo ledol ovom drugom, /'' jeb*** sprej to je s***** isprska celu sasiju odozgo i odozdo a tv neproradi ! "/. ja sam se naravno valjo od smeha jos isad se zezamo.

-kad je ovaj ostao ziv ni tebi nece biti nista.! -valjda je ziv ?
-koristi se naj cesce kad nesto prekida recimo (oce da prebacuje te nece, nesto sara po ekranu prebaci kasnije, ugasi se te se upali sam, ima nema,.,.,.,.)
-prskaj poluprovodnike (d,tr,pro,ic.)samo one na koje sumljas kad je tv upaljen,cim prekine!
-ja licno mislim od preteranog prskanja da mozes nesto i cak zeznuti(poluprovodnik)
meni koristi za manje od 10% kvarova cak nekad i zaboravim ledol.

POZDRAV...
[ zoran @ 04.10.2006. 02:35 ] @
Ima na ovom forumu jedna stara tema o ovome...
[ Kazo1 @ 04.10.2006. 13:23 ] @
U zadnjih dvije godine nisam spricnuo ni "L" od ledola :)
Zaista ga rijetko koristim, ali moras ga imati. Nek se nadje pri ruci. Nikad neznas kad ce ti naici neki stupidni kvar koji nece ici bez spricanja.
Pozdrav