[ nikol@c @ 03.10.2006. 11:15 ] @
Pozdrav! Imam mali problem, imam php skriptu koja prikazuje sve naslove vijesti koje su bile prikazane na sajtu. Sve radi ok, vijesti mi prikazuje cirilicnim fontom, ali kada gledam prikaz samih naslova koji su inace linkovi na kompletnu vijest, tada mi se naslovi prikazu u cirilici. Evo i koda skripte: <?php /* MySQL host */ $host = "localhost"; /* Ime Baze */ $ime_baze = "baza"; /* MySQL korisnicko ime */ $kor_ime = "ime"; /* MySQL lozinka */ $lozinka = "lozinka"; MYSQL_CONNECT($host, $kor_ime, $lozinka) OR DIE("Nemoguce je spojiti se na bazu !!!"); @MYSQL_SELECT_db("$ime_baze") or die( "Nemoguce je spojiti se na bazu // Ime baze ???"); $sql="select naslov, clanak_id from vijesti order by clanak_id DESC"; $result=MySQL_query($sql); while($rezultat=MySQL_fetch_array($result)) { $naslov=$rezultat["naslov"]; $clanak_id=$rezultat["clanak_id"]; if (strlen($naslov) > 38) { $naslov_intro_obrada = substr($naslov, 0, 38); $koji_karakter = strrpos($naslov_intro_obrada, ' '); $naslov_intro = substr($naslov, 0, $koji_karakter); $tri_tacke = "..."; } else { $naslov_intro = "$naslov"; $tri_tacke = ""; } echo " • <a href=\"index.php?akcija=citanje&id=$clanak_id\">$naslov_intro</a>$tri_tacke<br> \n"; } ?> da li negdje kod ovih promjenjivih treba definisati i cirilicni font? Poz |