[ bokiko @ 04.10.2006. 13:21 ] @
| Uspesno sam izgradio aplikaciju koja komunicira sa Access bazom podataka u Visual C# .NET-u. Kako da datu bazu ukljucim u Setup projekat, tako da kada instaliram program i sama baza bude instalirana zajedno sa aplikacijom(i da to funkcionise).
Probao sam da samu bazu ukljucim u projekat i da je kompajliram zajedno sa projektom, ali kada instaliram program na drugom racunaru i pokrenem program dobijam gresku da ne moze da pronadje bazu na datoj likaciji (trazi bazu tamo gde se nalazila prilikom razvoja programa). Nikako ne mogu da datu bazu uvrstim u cvor Dependence Setup projekta
Sta da radim?? |
[ prog @ 04.10.2006. 21:56 ] @
Access baza po defaultu, se kopira u istu mapu (putanju na disku) kao i exe datoteka, kada pogledas connection string vidjeces da je baza na putanji DataDirectory|imebze.mdb.
Setup projekat (koliko ja znam) ne moze prepoznati zavisnost accessove baze i aplikacije nju manuelno dodajes u setup i postavljas je na istu putanju u kojoj ti je exe datoteka. Kada je baza tamo instalacija radi bez problema.
[ bokiko @ 05.10.2006. 11:00 ] @
Ja sam uvrstio bazu u projekat (njen connectiosString je DataDirectory|imebze.mdb) i kada instaliram program baza se nalazi u istom folderu gde je i .exe fajl, medjutim program ispaljuje izuzetak da ne moze da pronadje bazu na mestu gde se ona nalazila za vreme razvoja programa
[ Function @ 05.10.2006. 12:41 ] @
Vidim da je već ovdje aktuelno pa da usput pitam u vezi pravljenja instalacije.
Koristim VS 2005.
Može li mi neko detaljno opisati kako se pravi simple instalacija.
Nadam se da ne smeta pitanje u ovoj temi.
Pozdrav.
[ bokiko @ 05.10.2006. 12:53 ] @
Jednostanvo desnim klikom u Solution Explorer-u izaberes Add->New Project->Setup and Deplojment. Izaberi carobnjaka za pocetak i prati uputstva. Kada zabrsis izgradi projekat i to je to
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.