[ gogo_drazindo @ 04.10.2006. 21:59 ] @
Na koji način, osim u školama, učite engleski jezik? |
[ gogo_drazindo @ 04.10.2006. 21:59 ] @
[ mizob @ 04.10.2006. 22:12 ] @
Racunar, internet, 95% su na engleskom jeziku koje radim na racunaru(onih 5% je chat), i kontam da sam sigurno jedno 50% svog znanja naucio za ovih 8 godina koliko radim s racunarima, dok engleski sam ucio ukupno 9 godina u skolama(4 osnovna,3 srednja,1 fax).
I ukoliko ima neki program da se isntalira na nasem jeziku,uvek cu pre izabrati engleski...da ne navodim razloge,nije to pitanje ove teme... [ marcony86 @ 05.10.2006. 09:20 ] @
Internet, kablovska (Discovery, NG, BBC World, BBC Prime...), filmovi bez titla, knjige na engleskom koje uzimam iz biblioteke British Council-a...
[ srbinNS @ 16.11.2006. 13:21 ] @
Citat: dok engleski sam ucio ukupno 9 godina u skolama(4 osnovna,3 srednja,1 fax). [ nicr @ 20.11.2006. 21:39 ] @
Osam je*enih godina ucio njemacki, a pojma nemam. Engleski ni dana nisam ucio, pa opusteno na fax-u prosao i engl 1 i 2. Cudan je taj engleski il sam ja
![]() [ pctel @ 21.11.2006. 01:30 ] @
Da, sto kaze nicr, engleski se i ne mora uciti, gde god se okrenes nesto je na engleskom i to samo udje u mozak. Ja sam 8 godina ucio francuski a nikada nisam bio ni na jednom casu engleskog, niti u skoli, niti privatno. Sada, kad ukljucim TV obicno gledam Discovery i razumem ih sve. Sa ino partnerima naj normalnije dogovaram uvoz robe na engleskom, mada, moram da priznam preferiram email radije nego telefonski razgovor, ja njih sve razumem, ali desilo mi se par puta da neku rec izgovorim totalno pogresno pa ona verovatno tako dobije novo znacenje (znate onog Engleza policajca u seriji Alo Alo), a tada em sto se ovi sa druge strane smeju pa je meni neprijatno, em sto posle po poslovnom bontonu moraju da se izvinjavaju, pa je i njima neprijatno.
Ko hoce malo da forsira, moze naterati sebe da gleda samo strane TV kanale. U pocetku nista nece razumeti i to niti treba da ga brine, niti treba da se previse trudi da ih razume, same po sebi prvo reci a zatim i recenice ce postati razumljive. Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|