[ LOW @ 05.10.2006. 18:01 ] @
Pozdrav,

Relativno sam nov u ovoj oblasti i ovih dana me muci sledeci prob:

Treba mi da ako imam www.nesto.con/nesto.html ne moram da loadujem ceo faijl vec samo jednu liniju iz njega da li je to moguce da se uradi ?

Izvinjavam se ako sam lose formulisao pitanje,slobodno me pitajte ako nesto nije jasno u pitanju :)
[ Nemanja Avramović @ 05.10.2006. 19:30 ] @
Mislim da ne možeš tek tako neku liniju da izdvojiš a da ne učitavaš ceo fajl. Kontam da je najbliže tome što tebi treba učitavanje određenog broja karaktera OD POČETKA FAJLA. Znači prvih 100, 200, 1000, ... karaktera, ali ne može neka određena linija. Nisam siguran...
[ bojan_bozovic @ 05.10.2006. 19:37 ] @
Mozes, ali moras parsirati fajl.
[ LOW @ 05.10.2006. 20:08 ] @
Pa odgovara mi da procitam npr samo prvih 100 karaktera..

Besmisleno mi je da mi se loaduje ceo fajl..Ovo bi mimnogo olaksalo poso...
[ Nemanja Avramović @ 06.10.2006. 08:07 ] @
Code:
<?php
$uri = "http://adresa/do/fajla.ext"; //adresa do fajla
$len = 100; //koliko karaktera citamo

//ne diraj ispod

$fh = fopen($uri,'r');
$str = fread($fh,$len);
fclose($fh);
echo $str;
?>
[ lukeguy @ 10.10.2006. 15:52 ] @
Zar ne može da se koristi i mogućnost HTTP 1.1 protokola za nastavak preuzimanja? Tad se u HTTP zahtevu pored dužine može zadati i početak sadržaja. Na taj način možeš preuzeti i samo sredinu fajla bez preuzimanja početka. Tako rade svi programi koji omogućavaju nastavak prekinutog downloada.
[ dzigorija @ 11.10.2006. 16:07 ] @
al da
Citat:
lukeguy: Zar ne može da se koristi i mogućnost HTTP 1.1 protokola za nastavak preuzimanja? Tad se u HTTP zahtevu pored dužine može zadati i početak sadržaja. Na taj način možeš preuzeti i samo sredinu fajla bez preuzimanja početka. Tako rade svi programi koji omogućavaju nastavak prekinutog downloada.

U tom slucaju trebas da znas samo koje custom headere da posaljes kao deo stream_context-a i onda je lako

:)))))

a ozbiljno, po mom je misljenju najbolje da se posluzis curl bibliotekom cime ces ubrzati proces stotinama puta, posto fopen i slicne file/stream funkcije nisu ni priblizno blizu
[ lukeguy @ 12.10.2006. 11:04 ] @
Zar oni nisu propisani HTTP 1.1 specifikacijom, tj. "standardni" za sve servere? Nisam siguran, čini mi se da su CONTENT-START i CONTENT-LENGTH ili tako nekako. Moguće je i da curl podržava ovu opciju (preuzimanje "iz sredine"), nisam zagledao u dokumentaciju.