[ p0peye @ 05.10.2006. 20:02 ] @
Dakle: Sestra je gledala neke slike sa cd-a. Nažalost - medij je ubacila u DVD-RW :o( U jednom trenutku se čuo prasak i kaže da su se vratanca sama malo odškrinula. Videli su se parčići diska... Kada sam došao kući polako sam izvadio uređaj iz kompa i otvorio ga da izbacim ostatke cd-a. Uređaj nije više pod garancijom a ja se pomalo razumem u tehniku - pa rek'o da probam... Međutim, kada sam odvojio pokretni deo (laser?) od nepokretnog (ploče?) - video sam da je najdeblji kabl (flet, širok nekih 2-3 cm) koji spaja navedene delove zasečen sa jedne strane - 3-4 mm. Znači, u najboljem slučaju morao bih da zamenim flet kablić... Pitanje br 1. - da li mogu negde da nabavim/pozajmim/kupim navedeni kablić? Pitanje br2. - koliko bi mi se isplatila kupovina (nemam predstavu koliko bi mogao da bude skup-jeftin) s obzirom da postoji velika šansa da je još nešto sj..... pokvareno n uređaju? Pitanje br 3. - Ima li dobrovoljaca da mi pozajmi odgovarajući kablić i zatim i proda u slučaju da mogu da osposobim uređaj? (npr. sa pokvarenog uređaja - ne bih ni od sebe tražio da sa ispravnog skidam deo kako bi proverio drugi) Pitanje br 4. - ako mislite da je za mene to preveliki zalogaj i za slučaj da nije samo kabl stradao - da li može negde u Beogradu da se servisira uređaj? Poželjno je da cena popravke ne priđe ceni novog uređaja - zbog sumnje u isplativost takve opravke sam se i odlučio da zasučem rukave... (ako će se računati kao nedozvoljena reklama - može PP) Bilo kakva sugestija koja će pomoći u rešavanju problema je dobrodošla! I za kraj da dodam - uređaj je poklon za rođendan pa bih voleo da ga popravim... p.s. - izvinjavam se ako je bila slična tema - probao sam da pretražim forum ali za svaku zamišljenu kombinaciju sam dobijao masu neupotrebljivih (za moj problem) postova - mnogo su nezgodne ključne reči koje sam morao da koristim: -"raspao disk" - sa'rani me Vojislav Milunovic - Oni ostali, ja se raspao... (nema ljutiš) ;o) - puko - najčešće je vezano za prekid rezanja... - prs'o - prso sam ko lajsna kada .. - i onda ljudi navode svoju muku... p.p.s - izvinjavam se na dužini posta - ali nekako se čovek raspriča kada je na muci... Bolje i to nego da trpi i - pukne! (k'o disk) ;o) Hvala unapred na odgovoru! |