[ Kosta ******um Rex Persia @ 07.10.2006. 01:24 ] @
| Danas je Microsoft objavio i Vista RC2 build 5744. Za više informacija pročitajte vest na http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=4455
Evo šta kaže zvaničnik Microsofta:
People asked for it, and here it is, Windows Vista RC2! We wanted you to be the first to get these bits; next week they'll be available to a broader set of customers via MSDN and TechNet.
All your great feedback has helped us focus on nothing but bug fixes over the past month since RC 1 - each and every day. There are thousands of quality improvements since Windows Vista RC1. You'll probably notice improvements in performance, application compatibility, as well as fit and finish work. We will continue improving quality until RTM. If you are an ISV, please use this build (certainly at least RC1 or later) to get certified. Visit www.innovateonvista.com for more information on logo certification.
You are integral to this creation and refinement process. We are just around the corner from RTM and shipping this great product to the world. This will be the last build made available prior to RTM, so please keep the feedback coming so we can hit the finish line.
|
[ mizob @ 07.10.2006. 15:44 ] @
Kada se pristupi ms preko linka koji si dao, dobijem sledece obavestenje:
Page Not Found
The content that you requested cannot be found or you do not have permission to view it.
If you believe you have reached this page in error, click the Contact Us link at the bottom of the page to report the issue and include this ID in your e-mail: e4b5b50c-b993-4f85-85fd-7d723584f4b4
Microsoft Connect welcome page.
Cisto sumnjam da je vec izasla..
Kad u google ukucas windows vista rc1 medju prvih 10 ima 3 sajta od micrsofta ,a kada upises windows vista rc2 nijedan od tih sajtova nije od microsofta..
Hm.. Nekako mi cudno.. :)
El probao neko da je downloaduje ?
[ Kosta ******um Rex Persia @ 07.10.2006. 15:59 ] @
Ma, sajt radi, nego im je izgleda pao server pa zato ne možeš da pristupiš sajtu dailytech.
Nego, evo i zvaničnog saopštenja na Windows Vista Team Blog sajtu: http://blogs.technet.com/windowsvista/default.aspx
[ Milan Gligorijevic @ 07.10.2006. 18:38 ] @
[ Iksi @ 07.10.2006. 23:25 ] @
Sorry mozda je pitanje malo glupo ali kako da dobijem serial nuber za
aktivaciju?
[ mizob @ 08.10.2006. 10:15 ] @
@Iksi: pa prijavis se na njihovom sajtu, i stigne ti na mail cd key. Ne mogu sad da trazim tacan link,tek sam ustao :), al tako ide, pre nego sto downloadujes treba da ti stig ne cd key na mail.
[ Iksi @ 08.10.2006. 10:52 ] @
eee pa treba mi bas to link. p.s. da li tako nesto postoji i za office 2007
b
[ mizob @ 08.10.2006. 11:05 ] @
Citat: Iksi: eee pa treba mi bas to link. p.s. da li tako nesto postoji i za office 2007
b
Ajde pogledacu za link, a meni je office radio bez ikakvog cd-key-a :) Mada cini mi se da je to bila beta verzija, nemam pojma ni jel finalna izasla, radi mi posao i ovaj office od pre par godina.
[ Deda_Mraz @ 08.10.2006. 16:22 ] @
Citat: Iksi: eee pa treba mi bas to link. p.s. da li tako nesto postoji i za office 2007 b
Idi na ovaj link http://www.microsoft.com/windowsvista/getready/preview.mspx na dnu te stranice izabereš našu zemlju klikneš, download, zatim sačekaš pola minuta i otvoriće ti stranicu gde ti traži Windows Live id Lozinku i korisničko ime, (nemoj to Win. Live ID da te zbuni to je običan password i username kao za MSN messenger) kada tu udje otvoriće ti stranicu na kojoj će ti biti download link za Vistu i iznad serijski broj. Isto tako serijski broj će ti stići na e-mail na koji ti je registrovan NET. passport ili Windows Live ID...
To je to!
[ Milan Gligorijevic @ 08.10.2006. 20:46 ] @
Mislim da za RC2 još nije počela podela seriskih brojeva. Do sada su prvo puštali download, a za par dana počnu da dele i seriske brojeve.
Ti skini Vistu, a seriski ćeš lako nabaviti. Ako budeš imao problema javi mi se preko e-maila.
[ plavigor @ 10.10.2006. 08:22 ] @
Hm... Juce sam poceo da skidam RC2, ali Download je sinoc prekinut i nikako nisam mogao da ga nastavim. Od jutros ta stranica potpuno drukcije izgleda i nema pomena o RC2, tj. tera me na Download RC1. Da li su se predomislili u Redmondu? Nesto im poslo naopako?
[ mizob @ 10.10.2006. 09:14 ] @
A ubedjen sam da sam negde pre par dana procitao da je M$ izjavio da je RC1 poslednja verzija pre izadavanja finalne verzije viste..
A i nekako mi rc2, ne znam, kad upises u google windows vista rc2 ni jedan medju prvih 10 sajtova nije microsoft, to je isto nekako glupo, zar ne?
[ Milan Gligorijevic @ 10.10.2006. 09:58 ] @
RC2 jeste izašla ali ne razumem sad ovaj potez microsofta. Prvo pusti download, a za par dana ga prekine?
[ plavigor @ 10.10.2006. 23:12 ] @
Ali ako su Download povukli zbog nekog propusta, onda ga nema smisla skidati. Predpostavljam da ce se razlog brzo saznati.
[ babarogatajna @ 11.10.2006. 05:55 ] @
Citat: plavigor: Ali ako su Download povukli zbog nekog propusta, onda ga nema smisla skidati. Predpostavljam da ce se razlog brzo saznati.
prekljuce sam pokrenuo skidanje sa ovog sajta. nema zastoja.
http://download.windowsvista.c...6fre_client-lrmcfre_en_dvd.iso
[ plavigor @ 11.10.2006. 09:50 ] @
@babarogatajna
Da, Download radi, ali prekjuce je to bio Download za RC2, a od juce su vratili na RC1. Klikni na taj link sto si dao, pise RC1.
[ TGCVugi @ 11.10.2006. 10:45 ] @
Ja mislim da su povukli RC2 zbog toga jer je radil bez greške. Meni i RC1 radi bez greške, jedini bug je u instalaciji na sli konfu.
moja konfa je
amd 64 x2 4200+
7950 gx2 1gb
1gb ram
gigabyte m59sli-s5
250 gb hdd
[Ovu poruku je menjao mmwc dana 25.10.2006. u 15:12 GMT+1]
[ Milan Gligorijevic @ 11.10.2006. 10:55 ] @
Citat: Ja mislim da su povukli RC2 zbog toga jer je radil bez greške
Pre bih rekao da su našli neku ozbiljniju grešku pa su je povukli dok to ne srede.
[ TGCVugi @ 11.10.2006. 12:13 ] @
Ma nebi rekel. Nego su videli da odlicno dela pa su je povukli da se nebi previse piratizirala. Videtces da bude finalna verzija izasla pre 2007.
A i meni RC1 odlicno funkcionise.
[Ovu poruku je menjao mmwc dana 25.10.2006. u 15:13 GMT+1]
[ babarogatajna @ 11.10.2006. 14:29 ] @
Citat: plavigor:
Da, Download radi, ali prekjuce je to bio Download za RC2, a od juce su vratili na RC1. Klikni na taj link sto si dao, pise RC1.
u pravu si, sad mogu da izbrisem sve sto sam skinuo
[ Cileinteractiv @ 11.10.2006. 14:37 ] @
Uhh, suviše je fensi Vista a i nemogućnost za manipulaciju fajlovima preko LAN mreže je čini neupotrebljivom za iole ozbiljniji rad.
[ Milan Gligorijevic @ 18.10.2006. 22:34 ] @
[ Deda_Mraz @ 18.10.2006. 23:11 ] @
I dalje izgleda nema podrška za 4200 ti 128 :(
Inače sa svih linkova download ide bednih 14-16 kb/s :(
[ babarogatajna @ 19.10.2006. 05:56 ] @
citat:
These drivers are only compatible with Windows Vista RC2 build 5744 and higher.
jel pokusao neko da ih pokrene na RC1 5600?
RC2 nisam uspeo skinuti!
[ Milan Gligorijevic @ 19.10.2006. 08:14 ] @
Što je najgore, Vista RC2 nije ni izašla 
Da li ima nekog da je skinuo Vistu RC2 (za onih dva dana kada je moglo)?
[ Miroslav Jeftić @ 19.10.2006. 14:31 ] @
Pobrisan offtopic. Malo se našalimo i odma' krene brdo offtopica, tako da je sve obrisano, a i biće ubuduće; ne vredi se više ni šaliti. 
[ babarogatajna @ 22.10.2006. 15:12 ] @
Citat: Bryan Fury: Pobrisan offtopic. Malo se našalimo i odma' krene brdo offtopica, tako da je sve obrisano, a i biće ubuduće; ne vredi se više ni šaliti. :D
u redu, pokusacemo bez toga ubuduce.
postoji li mogucnost da se igre iz viste implementiraju u windows?
nadam se da pitanje ne krsi autorska prava.
[ Milan Gligorijevic @ 22.10.2006. 20:05 ] @
Još po izlasku bete 2 našao sam negde link za download tih igrica iz Viste. Ako se dobro sećam, bilo je oko 40MB ali nisam skidao jer sam imao Vistu.
Verovatno neće raditi ako samo prekopiraš (kao što ni screen saver-i ne rade iz Media Center-a u XP-u).
Inače, na igrama su baš poradili i zaslužuju pohvale.
[Ovu poruku je menjao mmwc dana 22.10.2006. u 22:26 GMT+1]
[ mizob @ 22.10.2006. 20:35 ] @
Citat: mmwc:
Inače, na igrama su baš poradili i zaslužuju pohvale.
Hehehe :))
A i ti nasao od celog windows-a igre da gledas :)
[ TGCVugi @ 23.10.2006. 08:09 ] @
Milos tako treba! Gde su baš našli da gledaju igrice i screensavere! Stvarno
ih ne razumem
[ kontogist @ 23.10.2006. 18:31 ] @
da li je neko uspeo da skine Vistu RC2, ja sam poceo, ali dva dna koliko je bila dostupna nije mi bilo dovoljno???
ima RC1, ali bi RC2 morala da bude mnogo bolja....
[ babarogatajna @ 23.10.2006. 18:45 ] @
Citat: Milos Zobenica: Hehehe :))
A i ti nasao od celog windows-a igre da gledas :)
recimo ovako; posle svega su i one dosle na red.
Citat: kontogist: da li je neko uspeo da skine Vistu RC2, ja sam poceo, ali dva dna koliko je bila dostupna nije mi bilo dovoljno???
ima RC1, ali bi RC2 morala da bude mnogo bolja....
Kao što je i bilo najavljivano tokom nedelje, Microsoft je predstavio Windows Vista RC2 verziju novog operativnog sistema (interna oznaka je build 5744.16384). Ipak, Microsoft za sada neće objaviti javnu verziju dostupnu svima, već će za početak novu verziju putem Microsoft Connect sajta učiniti dostupnom svojim beta testerima, dok će javna verzija biti predstavljena u predstojećem periodu (neće se dugo čekati, ako bude bilo sličnih intervala kao prilikom predstavljanja RC1 verzije, tim pre jer je Jim Allchin, potpredsednik korporacije zadužen za Windows operativne sisteme izjavio da će verovatno tokom sledeće nedelje putem MSDN-a i TechNet-a i drugi moći da isprobaju novu verziju). Za biznis korisnike bi novi operativni sistem u svojoj finalnoj verziji trebao biti dostupan u novembru, a za "obične" korisnike početkom 2007. godine. Kao rezultat pojavljivanja nove verzije Viste deonice kompanije su skočile za 1.83 procenata.
izvor: http://www.benchmark.co.yu/
[Ovu poruku je menjao babarogatajna dana 23.10.2006. u 19:56 GMT+1]
[ Ivan Dimkovic @ 23.10.2006. 18:58 ] @
Ja sam malopre skinuo RC2 sa MSDN-a - instaliracu je na test particiji veceras ili sutra.
[ babarogatajna @ 24.10.2006. 23:03 ] @
Citat: Ivan Dimkovic: Ja sam malopre skinuo RC2 sa MSDN-a - instaliracu je na test particiji veceras ili sutra.
pogledaj pp
kakvi su utisci? koje su razlike izmedju rc1 i rc2 i dali si imao problema oko dobijanja seriskog broja i aktivacije?
[ Milan Gligorijevic @ 25.10.2006. 14:19 ] @
Pošto microsoft ne daje link za download Viste RC2 nije dozvoljeno traženje i ostavljanje linkova za download. Odgovore koji su se odnosili na isto sam obrisao.
[ Deda_Mraz @ 25.10.2006. 18:10 ] @
Citat: Ivan Dimkovic: Ja sam malopre skinuo RC2 sa MSDN-a - instaliracu je na test particiji veceras ili sutra.
Citat: babarogatajna: dali si imao problema oko dobijanja seriskog broja i aktivacije?
MSDN je server/sajt (kako hoćete) koji se plaća i na koji su uglavnom priključeni BETA testeri, znači svaki majkrosoftov proizvod koji je u beti a nije dozvoljen free download iliti public dl, nalazi se na ovom sajtu za MSDN članove!
Tako da ako su ga ovde stavili...onda sigurno neće biti dostupna ta Zadnja-finalna verzija za public download...to jest sa onim public S/N.
Zadnja verzija koja je legalna da se skine putem interneta je Vista RC1 5728 za koju ste dobili serijske brojeve.
To je to od majkrosoft-a, bili su korektni dali su nam da skidamo do zadnjeg update-a Vistu...a posle mora da se plaća, što je normalno!
P.S. moje lično mišljenje je da nije ništa bitnije izmenjeno u RC2 iliti final verziji Viste... to su uglavnom neki sitni bugfix-evi i nešto u samom sistemu... Vista kakvu svi imamo (rc1 5728) će biti 98% ista kao i finalna verzija!
[ Ivan Dimkovic @ 25.10.2006. 21:58 ] @
Vista RC2 se upravo instalira na test particiju, nisam imao vremena da to uradim ranije.
Citat:
kakvi su utisci? koje su razlike izmedju rc1 i rc2 i dali si imao problema oko dobijanja seriskog broja i aktivacije?
Bas sam pre koji min ukucao RC1 serijski broj sa MSDN-a i radi bez problema i na RC2 (cak i pise na "Subscriber Downloads" u MSDN da je to serijski za RC1/2) - verovatno ce biti promenjen za Vistu Retail.
Utisci stizu sutra, verovatno cu otici da spavam pre nego sto se ovo cudo instalira ;-)
Citat:
MSDN je server/sajt (kako hoćete) koji se plaća i na koji su uglavnom priključeni BETA testeri, znači svaki majkrosoftov proizvod koji je u beti a nije dozvoljen free download iliti public dl, nalazi se na ovom sajtu za MSDN članove!
Ne, postoje posebni beta programi - MSDN je malo skup za beta testere ($2000 / godisnje) - na MSDN-u se mogu naci i beta i finalne verzije programa i razvojnih alata i sluzi pre svega firmama koje razvijaju softver sa MS alatima, jer je tako jeftinije doci do svih tih MS paketa (pokriveni su jednom godisnjom licencom)
[ Deda_Mraz @ 26.10.2006. 08:00 ] @
Pa dobro dodje mu na isto...manje-više.
[ Ivan Dimkovic @ 26.10.2006. 08:50 ] @
E, ovako - vista (ultimate) se instalirala poprilicno brzo sinoc, sto me je prilicno iznenadilo - nije bilo apsolutno nikakvih pitanja za drajvere iako je u pitanju neka matora kanta. Pitao me je za Product ID, gde hocu da je instaliram i to je to - posle 20-tak min je sve bilo gotovo.
Sto se brzine tice - masina ima 1.5 GB rama, medjutim i dalje se jako cesto cuje disk kako drnda, ne znam da li je to samo kod prvog bootovanja clean-up, ili ce se tako nastaviti - anyway, videcu kad se vratim sa posla da instaliram i Office 2007 pa cemo videti kako cela stvar sljaka pa cu i poslati neke screenshotove.
[ Shadowed @ 26.10.2006. 09:56 ] @
Nije u pitanju samo prilikom prvog boot-ovanja. Stvar je u tome da Vista vrsi razna indeksiranja zbog pretrage pa dok ne zavrsi to... disk ne staje.
Ivane, koji su CPU i graficka? Cisto da znamo na sta se odnose rezultati.
[ Miloš Baić @ 26.10.2006. 13:55 ] @
Citat: kontogist: da li je neko uspeo da skine Vistu RC2, ja sam poceo, ali dva dna koliko je bila dostupna nije mi bilo dovoljno??? ima RC1, ali bi RC2 morala da bude mnogo bolja....
Pozdrav,
instalirao sam Vistu RC2, na laptpou AMD 3000+ 64, 512RAM, ATI Radeon, 40GB Maxtor...
Relativno brzo se instalirala, koliko vidim ima dobru podršku drajvera, sve mi je prepoznato, čak i modem!?!
Meni lično, više liči na linux.... Mislim na izgled, ikonice ... nikako na fajl sistem, da ne bude zabune ...
Zauzeto od HDD -a je blizu 8GB. Instalirao sam i Office 2007 i u kompletu to lepo izgleda...
Samo bih boju osnovne teme promenio... Ali to i nije toliko bitno...
Problem su mi drajveri za ATI -a i za Nvidia -ine drajvere... Na netu nisam naleteo na drajvere za RC2!?! Ni na Nvidia i ATI matičnom sajtu...
BTW, aktivacija je prošla za 30 -ak sekundi bez problema, dok kod prijatelja je to prošlo iz 20 -og puta...
[ kontogist @ 26.10.2006. 16:33 ] @
ja sam instalirao vistu RC 1 i sve je OK, ali sam imao problema da instaliram antivirusni program.
Što se tiče drajvera za grafičku ja imam nVidia graf. kartu FX5100 i VIsta je sama prepoznala karticu, jedino me zeza muzička kartica, tj. imam Creativ Live karticu i kada instaliram drajvere za WXP, sve je OK ali mi prepoznaje samo desktop zvučnike a nikako 5.1...
[ Miloš Baić @ 26.10.2006. 18:05 ] @
Da, Vista RC2 sama prepozna komponente, ali ipak treba instalirati drajvere, dobije se puno na kvalitetu...
[ Deda_Mraz @ 27.10.2006. 08:03 ] @
To što ona prepozna, su samo obični generički drajveri koji mogu da posluže neko vreme. Posle toga naravno treba instalirati prave drajvere, sa najnovijim update-ima, jer se dobija bolja preformansa i kvalitet kada se kasnije repordukuje, neki zvuk, slika, aplikacija...
[ Miloš Baić @ 27.10.2006. 14:20 ] @
Drajveri su primarni deo svakog OS, zar ne? To je kao ispravni točkovi na kolima, ako su gume bušne, ide, neko vreme al traljavo...
Pozdrav...
BTW, Vista RC2 je simpatična, ali ću sačekati finalnu verziju...
[ kontogist @ 27.10.2006. 23:04 ] @
Citat: loshmiscg: Pozdrav,
instalirao sam Vistu RC2, na laptpou AMD 3000+ 64, 512RAM, ATI Radeon, 40GB Maxtor...
Relativno brzo se instalirala, koliko vidim ima dobru podršku drajvera, sve mi je prepoznato, čak i modem!?!
Meni lično, više liči na linux.... Mislim na izgled, ikonice ... nikako na fajl sistem, da ne bude zabune ...
Zauzeto od HDD -a je blizu 8GB. Instalirao sam i Office 2007 i u kompletu to lepo izgleda...
Samo bih boju osnovne teme promenio... Ali to i nije toliko bitno...
Problem su mi drajveri za ATI -a i za Nvidia -ine drajvere... Na netu nisam naleteo na drajvere za RC2!?! Ni na Nvidia i ATI matičnom sajtu...
BTW, aktivacija je prošla za 30 -ak sekundi bez problema, dok kod prijatelja je to prošlo iz 20 -og puta...
na ovom sajtu sam pronasao drajvere za Nvidia grafičke kartice, za Vistu... http://www.download.net.pl/c135/NVIDIA/
[ Miloš Baić @ 28.10.2006. 00:44 ] @
Evo, našao sam i ja nešto, pa ću rado podeliti s vama, pogledajte nvidia i ati download!?!
[ TGCVugi @ 28.10.2006. 11:03 ] @
stigla je vista pre-release 5840
[ Ivan Dimkovic @ 28.10.2006. 23:49 ] @
E, evo konacno nekih utisaka sa Vistom 5744 i Office 2007 (b2 + tehnicki update)
---
Pre svega, ovo je prva verzija Viste koju sam ozbiljno testirao. Testirano je na mojoj kanti iz 2003 (P4 3.07 HT, 1.5 GB ram, NVidia FX5500) - nije bas neka vristeca hi-end konfiguracija ali izgleda je sasvim OK za vistu
- Instalacija: prolazi bez problema, ne prepoznaje Creative Audigy zvucnu karticu, i morate downloadovati Creative-ov drajver (koji postoji), sve ostalo je nadjeno odmah, ukljucujuci i graficku
- Instalacija kratko traje (oko 20 min) na praznoj masini - i bivate pitani samo 2-3 pitanja (gde instalirati, ime usera) - vrlo efikasno
E... a sad utisci:
- RC2 je po meni vrlo blizu "release" verzije, brzina je vrlo dobra - na nivou XP-a, nema nikakvih ociglednih bagova koliko sam mogao da primetim za ovih 2-3 dana zezanja sa njim
- Aero je klon MacOS-a - prosto je neverovatno koliko je slican "fazon" - vidi se da u Microsoftu uce od onih koji znaju znanje :) Jako mi je drago da i bazicni OS sada konacno koristi resurse grafickih kartica koje je industrija napucala u poslednjih 7-8 godina :)
- Usability Viste je, na osnovu kratkog testa, daleko iznad XP-a - doduse, neke sistemske stvari ce XP-ovci malo teze naci, ali navikavanje traje manje od par sati - medjutim meni Vista izgleda daleko logicnija, po konceptu, od XP-a - primera radi, search-bar u start meniju sluzi i za pretragu, a i za start aplikacije (recimo kad se otkuca outlook) - veliki plus
- Internet Explorer 7 je definitivno dobar konkurent Firefoxu. Microsoft je izgleda konacno odlucio da raspise posten browser. Kako imam FF2 i IE7 - ne mogu da primetim neke znacajne prednosti bilo koga od ova 2 u odnosu na konkurenta - takodje, MS ovog puta omogucava i, recimo, Google pretragu - a ne samo njihov sugav MSN
- Office 2007 Beta 2 je... well... radikalna promena, ne secam se da je MS ikada ovoliko promenio svoje aplikacije - Word i Excel nemaju vise veze sa starim verzijama - nisam imao puno vremena da sve testiram, ali ne preporucujem koriscenje ove beta verzije za produkciju - uspeo sam da srusim Outlook par puta :)
Verdict: Vista je definitivno dobar OS, RC2 je vec izuzetno stabilan i spreman za prime-time. Kopirali su Apple dosta (i treba) i mislim da ce biti fina bitka izmedju ova 2 vendora - doduse ne znam kako ce se Linuxovci snaci jer ce im trebati kvalitetno vreme da iskopiraju usability Viste ili MacOS-a :-)
Evo i nekih slika:
Aero 3D Window Flip: http://static.elitesecurity.or.../3/1337222/vista_eval_aero.jpg
Desktop i Vista toolovi: http://static.elitesecurity.or...1337222/vista_eval_desktop.jpg
Vista RC2 + IE7 Surf: http://static.elitesecurity.or.../3/1337222/vista_eval_surf.jpg
Word 2007 + Visio 2007: http://static.elitesecurity.or.../1337222/vista_eval_office.jpg
Outlook 2007: http://static.elitesecurity.or...1337222/vista_eval_outlook.jpg
I, na kraju, mala zanimljivost kod setupa naloga u Outlooku:
http://static.elitesecurity.or.../1/3/1337222/outlook_setup.jpg
Obratiti paznju na jedan sitan, nama zanimljiv, detalj ;)
[ Shadowed @ 29.10.2006. 01:23 ] @
Barbara Sankovic, a marketing business analyst for Fabrikam, is responsible for building and customizing a new SharePoint site that will be used for collaborating on the development of videotaped customer case studies.
[ Kosta ******um Rex Persia @ 29.10.2006. 02:44 ] @
Ja nisam čuo da je izašao pre-release 5840, to je dezinformacija, jer nisam našao nijednu zvaničnu niti nezvaničnu informaciju o tome na netu.
[ Ivan Dimkovic @ 29.10.2006. 06:34 ] @
Jbt, ladno su stavili neciju pravu e-mail adresu??? :)
O boze :) Jadna Barbara :)
[ TGCVugi @ 29.10.2006. 09:17 ] @
Kosta ******um Rex Persia traži malo dublje u net, pogledaj u torrent. pogledaj link http://windowshelp.microsoft.c...tlist=&exp=&sloc=en-us
[ Iksi @ 29.10.2006. 12:20 ] @
coll cura je izgleda jos i nase gore list :)))
[ babarogatajna @ 29.10.2006. 17:27 ] @
This version isn't available to the public. Only certain testers will get
his build.
John Barnett MVP
Associate Expert
[ kontogist @ 29.10.2006. 19:19 ] @
Može li neko da stavi link do drajvera za muzičku karticu Creativ Live 5.1, jer mi Vista nije prepoznala tu karticu, tačnije prilikom konekcije na intenet, skine mi drajvere za karticu i ima zvuka ali samo za desktop zvučnike a ne 5.1???
Unapred hvala...
[ TGCVugi @ 29.10.2006. 19:53 ] @
da istina! ali ja sebe smatram "testerom" te sam ga zbog toga nabavio. mozes da skines u torrentu pa cak i na microsoftovoj "adresi"
[ TGCVugi @ 29.10.2006. 19:54 ] @
drivere za tu zvucno pogledaj na stranici proizvodaca ak nema tam obrati se na hakirane drivere ako za to uopce postoje!
[ kontogist @ 30.10.2006. 22:03 ] @
Nažalost, pretrazio sam sve "legalne" stranice za drajvere i na sajtu Creative, za vrstu Live!5.1 nema dostupnih drajvera za Vistu.
Ako neko zna neke druge stranice gde mozda postoje drajveri za muzičku karticu Creative Live 5.1, a sumnja u legalnost, neka mi posalje pp...
Unapred hvala.
[ Mario_st @ 05.11.2006. 20:29 ] @
Evo i ja sam ovih dana nabavio Vistu R1C,pa sam se pito ispalatili se to stavljat?
[ Deda_Mraz @ 05.11.2006. 23:01 ] @
Ne isplati se stavljati, ukoliko nemaš jaku konfiguraciju i sve najnovije komponente u njoj 
[ B4lt4z4r @ 05.11.2006. 23:17 ] @
Mogu da ti kazem da nisam nesto odusevljen Vistom!Vizuelno je ulepsana ali zato treba da imas jak komp da bi ona radila...
Moglo je to mnogo bolje,majke mi!Treba ti 512 mb rama samo da bi ona radila..Strasno!
Siguran sam da je necu koristiti..
[ coyotns @ 07.11.2006. 18:15 ] @
Nemojte plasiti narod,jeste zahtevna ali to neznaci da moraju kupovati svemirski brod.CPU-INTEL 1.7 P4(OC na 2.02),AGP-ATI CLUB 9600XT,RAM 767Mb(3x256 uzete kad i PC 2002).I radi ko sat.
[ Deda_Mraz @ 07.11.2006. 20:04 ] @
Ajde startuje Aero i neke zahtevnije igrice... 
[ Milan Gligorijevic @ 09.11.2006. 10:18 ] @
[ Deda_Mraz @ 09.11.2006. 10:30 ] @
eheee... pro networks... kada se setim meseci i meseci tamo ubedjivanja admina da mi da direkt link da skinem Longhorn, i skinuh na kraju!
P.S. jel postoji ovako nešto ali za hradvere?
[ svetlanalane @ 09.11.2006. 13:21 ] @
Aero neće ako nemaš 1Gb memorije. Ta mogućnost je i isključena automatski. Juče sam instalirala i zadovoljna sam izgledom (fancy fancy).
Interesuje me da li se može sa neta skinuti još neka tema jer ih veoma malo ima u paketu.
Za moj štampač nema još drajvera na HP sajtu a ni za skener. Da li bi radili ako instaliram sa postojećih CDa? Ima li neko iskustva?
[ smeshko @ 09.11.2006. 14:04 ] @
Verovatno ne bi dok ne izdju drajveri za Vistu, a inace kod mene 3000+,1GB-ram,6800gt i radi ekstra sporo tako do prvog SP-a Vista nema smisla da se instalira
[ Milan Gligorijevic @ 09.11.2006. 18:12 ] @
Svetlana, pa šta te košta da probaš?
Neki drajveri rade i od XP-a, a i postoji poseban forum za drajvere ;)
[ svetlanalane @ 09.11.2006. 22:48 ] @
Pa evo probala sam i stvari stoje ovako:
Windows nije detektovao skener (Mustek 1200 UB Plus), sa diska nije hteo da pokrene update drajvera, a nisam našla drajver ni na sajtu. Za štampač isto (HP 845c). Doduše štampač radi ali bez podešavanja koja su meni često neophodna ( format papira.....)
Ima li neko još neki savet?
Gledala sam i malo forume za drajvere i za sada nisam našla ništa što bi mi koristilo.
Pozzzz
[ Miloš Baić @ 10.11.2006. 10:23 ] @
Pozdrav,
@svetlanalane
srtpi se još malo do finalne verzije i drajvera. Elem, iz XP -a radi šta ti već treba, a u Visti uživaj, malo se prilagodi "novom" okruženju do finalne verzije, tj., dočekaj je spremna.
[ Cileinteractiv @ 10.11.2006. 16:04 ] @
Da li jeneko primetio da pri radu sa mrežom dolazi do prestanka kopiranja...? Zbog ovoga Vista je bila neupotrebljiva za nas sto se rada tiče. Inače moćan je izgled ali revolucija izostaje.
[ svetlanalane @ 10.11.2006. 19:40 ] @
Pa to i radim, uživam. Hvala, zna se kome.
Pozzz
[ vid @ 10.11.2006. 22:02 ] @
Ma ja sam hardwer renovirao i spreman je za Vistu ali valaj onolike novce za njen soft. neću dati. Probao sam je par dana i ne mogu se oteti lošem utisku. Nerviraju me brate onolika upozorenja continue pa continue.Upravo, zamerke takvoga tipa, bile su upućene i na XP a vidi sada.Preterana je brate i vizuelnost ( valjda je to današnjica ), skoro pola memorije od 1 GB uz uključen MPlay.Drugo, biće jako puno problema za haknuti je. Čitajući po raznoraznim forumima,izgleda da je bezbednost same Viste dobro odradjena ( mada je sve tek početak ).The Bily je izgleda negde promašio u medjuvremenu po Europi pa sada vadi kestenje. 
[ Deda_Mraz @ 10.11.2006. 23:44 ] @
Win nikada nije bilo teško haknuti, a ta tradicija će se i nastaviti, živi bili pa videli
Inače što jes-jes preskupa je, zahtevna itd. Držmo se mi Xp-a još 4-5 godina, posle ćemo se snaći već nekako!
[ Kosta ******um Rex Persia @ 11.11.2006. 02:05 ] @
Takođe nemam ni ja nameru da uskoro prelazim na Vistu, možda je samo isprobam tamo negde u februaru ili martu, ali na nju neću sigurno preći do kraja 2008 godine.
Živeo stari dobri XP, željno čekamo tvoj SP3.
[ Deda_Mraz @ 11.11.2006. 10:38 ] @
SP3 bi trebalo da izađe onda kada izađe i Vista, ne?
[ Milan Gligorijevic @ 11.11.2006. 10:45 ] @
Ne, SP3 se očekuje 2008.
[ mikkii @ 11.11.2006. 21:24 ] @
pratim vistu od samog pocetka.....i na kraju sam instalirao free verziju koju su uradili studenti iz US only 122 mb ima a kada podignes sistem 50 mb rama i ne pada mi napamet da dajem 100e za memoriju za ovaj shit
[ Deda_Mraz @ 11.11.2006. 21:40 ] @
Citat: mmwc: Ne, SP3 se očekuje 2008.
Pa izgleda da ćemo baš ŽELJNO (u pravom smislu te reči) iščekivati taj sigurnosni paketić...blah
Citat: mikkii: pratim vistu od samog pocetka.....i na kraju sam instalirao free verziju koju su uradili studenti iz US only 122 mb ima a kada podignes sistem 50 mb rama i ne pada mi napamet da dajem 100e za memoriju za ovaj shit
Microsoft će doživeti blagi uspon sa ovom Vistom...ali sigurno ne toliki kao što je imao i dalje ga ima XP.
[ Danilo Cvjeticanin @ 12.11.2006. 08:49 ] @
Citat: Deda_Mraz: Microsoft će doživeti blagi uspon sa ovom Vistom...ali sigurno ne toliki kao što je imao i dalje ga ima XP.
Bome ja bas mislim tj ubedjen sam da ce imati ogroman uspon, sa XP-om su to doziveli, ali Vista ce sigurno da otera Microsoft u penziju.
[ zoran_dojkic @ 12.11.2006. 08:59 ] @
Ne bih rekao. Gomila programa i uređaja ne radi, a kada će proraditi niko ne zna. Aero sa Alt+Tab u tri dimenzije im je jedna od jačih inovacija, smešno.
[ Cileinteractiv @ 13.11.2006. 00:20 ] @
Da, smešno je ako inovacijama treba da smatramo samo drugačiji i redizajniran izgled. To je spoljašnjost, daj da vidimo šta je "ispod haube"?!
[ icobh @ 13.11.2006. 10:54 ] @
Da, ispod haube je već sad 80% nov kernel, odvojeni drivers i gui interfejsi od kernela itd itd...
[ Milan Gligorijevic @ 13.11.2006. 17:43 ] @
Ne znam da li je još neko ovo primetio ali meni internet brže radi iz Viste.
[ TGCVugi @ 14.11.2006. 09:59 ] @
Istina internet brze radi a i ostalo.
Video sam da se suska na internetu nesto oko verzije build 6000, jel ko to probao, valja, ima li za 64 bit sys??????????... i dal uopce to postoji ili se neko igrao pa promenio naziv!
[ Miroslav Jeftić @ 14.11.2006. 10:12 ] @
Vista je puštena u proizvodnju odnosno u status RTM i to je ustvari verzija 6000 (jedno te isto).
http://www.elitesecurity.org/t...zlicitih-verzija-Windows-Viste
[ Zoran Rodic @ 14.11.2006. 10:41 ] @
Citat: mmwc: Ne znam da li je još neko ovo primetio ali meni internet brže radi iz Viste.
U kom smislu?
Ili je IE bolje odradjen?
Sta je bilo sa obecanjem MS-a da ce saradjivati sa Firefox razvojnim timom u pravljenju verzije za Vistu?
To bese negde u avgustu
[ TGCVugi @ 14.11.2006. 11:25 ] @
IE je meni najbolji,sva sreca da MS nije suradivao! 
Ja znam da je RTM i 6000 isto, pitanje je dali to valja, dali je ko probao, i dali ovo sta se moze skinut valja, da nije lazno!??!
[ Milan Gligorijevic @ 14.11.2006. 13:15 ] @
IE koristim u retkim situacijama. Instalirao sam istu verziju Opere i na Visti i na XP-u.
Brže mi otvara stranice, za download nisam siguran jer on varira tako da tu ne mogu primetiti neku razliku, ali je primetna razlika u brzini otvaranja stranica.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|