[ Miško Stefanović @ 07.05.2003. 18:09 ] @
O ovoj temi je već bilo govora, uvek prvo pregledam pretragu, čini mi se da nisam našao ništa slično.

Problemi sa ovom karticom su uglavnom bili sa Win2k... i rešenje je bilo WinXP. Ja imam obrnut problem, nisam siguran da je ovo pravo mesto posta, možda je bolje Windows userland ali to prepuštam moderatorima. Kartica radi savršeno na WinMe, Win2k i na XP! ali posle minut ili dva gubi sound pod XP, odnosno ton prestaje da radi i to u oba moda PC-TV i MPEG. Hardware je noviji PIV 2,4G 1G 266 DDR Kingstone memorije, Gigabyte GA-8IEXP, Creative EMU10-k1 5+1 sound...Imam četiri HDD da ne bi bilo zabune oko broja OS-a koje pominjem instaliranih na računaru.

Probao sam:

-promenu drajvera, nije pomoglo.
-kroz BIOS samostalni IRQ, nije pomoglo....

Ovo je razlog zbog kojeg se dvoumim o mestu posta, instalirao sam DirectX 9.0 ali to isto imam i na Win2k. Ko zna, možda je to razlog?

Imam utisak da se vrtim u krug razmišljajući o problemu pa sam zahvalan za svaki savet.

Interesanto je da pod pod SuSE 8.1 i MANDRAKE 9.1 takođe sve radi savršeno, a tu bi čovek mogao da očekuje probleme bar po dosadašnjim temama.

Inače radi se o Conexant bt878 chipset-u sa podrškom za FM, za LINUX opširno opisano u temi FAQ-Linux general.

Malo poduže ali nadam se razumljivo.

Pozdrav, zahvaljujem na dobroj volji.

P.S. Kakva su Vaša iskustva DirectX 9.0?
[ jc denton @ 07.05.2003. 19:36 ] @
Kako to mislis izgubi ton?
[ drdrksa @ 07.05.2003. 23:19 ] @
Na CD-u koji se dobija uz karticu postoji fajl FAQ.doc koji objasnjava kako resiti dati problem. Dakle, sve pise, samo treba otvoriti oci ...
[ Miško Stefanović @ 07.05.2003. 23:31 ] @
Nažalost, postoji i noviji na matičnom sajtu, ali ovo se ne pominje. Poslao sam e-mail sa opisom drugog problema sa istom karticom, odgovor naravno nisam dobio a problem je bio da MPEG detektuje kanale n-1, znači RTS1 je 9-ti umesto 10-i kanal. To sam rešio, što za vhf i nije neki problem ali uhf kanali su bez boje. Nema veze, poslušaću te, pročitaću još jednom.

Hvala.

P.S. Da ne bude zabune MPEG je u stari InterVideo WinDvr u OEM varijanti, nije piratski. Stvarno me zanima da li možda DirectX može da bude uzrok?
[ Miško Stefanović @ 08.05.2003. 01:31 ] @
E, baš maler. Ubih se kucajući a ja pokrenuo Operu u Linux-u bez logovanja.
Kratko, kao da se sound mute uz blagi, nazovimo ga prasak iz zvučnika. Bilo koje setovanje vraća zvuk na kratko i tako u krug. Najgore je što se ovo pojavilo posle čiste instalacije WinXP (kupio sam novi HDD) potpunog update-a i tek onda instalacije programa. Stara instalicija je radila odlično, da sam je sačuvao ali sam samo backup-ovao podatke. Jednom rečju, zvuka ima pa ga neeeeeema. Malo je konfuzno ali boljeg opisa nema.

Hvala na dobroj volji da pomognete.
[ jc denton @ 08.05.2003. 03:32 ] @
Postovanje Misko, ali nikako mi nije jasno kako to MPEG moze da "detektuje kanale" ?

A to sto nemas boju na kanalima problem je samo sto nisi izabrao PAL B/G/D. Kworld softver je bezveze sto se toga tice, znaci moras da pokrenes utility za izbor zemlje, ili neki "Reset.." ako se dobro secam. Izaberi Dansku recimo.
[ Miško Stefanović @ 08.05.2003. 13:34 ] @
Možda se nisam najbolje izrazio, mislio sam na TV capture preko TV tunera. Prvi ekran po istalaciji pokreće autoscan. No to sam rešio instaliranjem na silu tunera PAL B/G i onda je taj deo OK, a slika u 640x480 je veoma dobra. Problem sa tonom me liči na "suvi lem" i to bi bio zakjlučak ali pod ostala četiri OS-a radi odlično. Izgleda da je nešto sofverski ali šta? Razmišljao sam da DirectX 9.0 pregazim sa 8.1 ali to implicira veliku verovatnoću pada sitema i to ću upravo sad da uradim jer na kraju uvek ostaje Last known good cofiguration. Javiću šta je bilo.
[ Miško Stefanović @ 08.05.2003. 18:52 ] @
Nije me mrzelo pa sam reinstalirao WinXP. Uz DirectX 8.1 sve je proradilo bez problema. Izgleda da nešto nije u redu sa DirectX 9.0a mada ću ponovo da ih dowlodujem čisto da se uverim ili razuverim, jer mi pada na pamet da možda redosled instalacije ima uticaja.

Hvala na pomoći a rezultat eksperimenta ću javiti.