[ sajva @ 07.10.2006. 22:13 ] @
e ovako,pojavio mi se problem sa laptopom,nedavno sam g akupio,prije jedno mjesec dana...dellov laptop inspiron 1300,problem je sledeci,jako mi se usporio laptop,prilikom paljenja ono lodiranje windowsa je strasno dugo i svako otvaranje nekog programa mu treba izvjesno vrijeme!!!disk mi nije pretrpan,ima slobodno 40giga,anti virusni sistem imam i plus windows defender,jer imam kablovski interenet pa sam se obezbjedio,e sad stvarno en znam razlog zasto se usporio,,stalno neki proces obavlja ne znam koji,nesto radi nesto ga muci ali ne znam sta????jel mozda ima veze s tim da se pregrije pa se nesto zeznulo,posto mi je radio par put preko noci...ne znam sta da radim,ima li neko da mi pomogne da me savjetuje??hvala unaprijed
[ codeus @ 07.10.2006. 22:21 ] @
moguce da si popio bad sector ... formatiraj
[ sajva @ 07.10.2006. 22:24 ] @
hmmm...jel mi to prijeti padanje sistema uskoro???
[ mizob @ 08.10.2006. 10:19 ] @
Pre ce biti crkavanje hard diska ako imas bad sector, ali to nije sigurno, moze lepo on da ti radi jos dugo, dugo. Ako ga formatiras stavi ga u ntfs, ja sam imao problema sa fat32 kad sam imao bad sectore. Stavio sam bi ntfs i onda je bilo u redu.
[ JOJO847 @ 08.10.2006. 10:28 ] @
Sumnjam da je do hardvera. Napravi si backup podataka, snimi image ili sta vec i stavi na njega "originalni image" ili instaliraj windowse nanovo ovisno o tome sta si od "recovery cd-a" dobio uz laptop