[ djenka1984 @ 08.10.2006. 02:56 ] @
Hteo bih da prilikom izvrsenja sql query-a komandom WHERE umesto neke odredjene cifre koristim vrednost koju cu ja uneti prilikom izvrsenja query-a.
Recimo prilikom pokretanja izvestaja da ja unesem recimo cifru 100 a on da mi tu vrednost iskoristi kako sam je ja vec definisao u query-u.To je bilo vrlo lako reseno u ACCESS -u dodavanjem onih viticastih zagrada [] medjutim u ovom okruzenju ne mogu da namestim nikako.Tutoriali iz SQL nisu uopste pomogli. Tako da je svaka pomoc dobrodosla.
Koristim Delphi .Ta vrednost bi se unosima u polje Edit.Procedura bi se izvrsavala prilikom pritiskanja dugmeta.

[ Dusan Marjanovic @ 08.10.2006. 03:42 ] @
To ćeš jednostavnije da uradiš tako što ćeš u samom kodu vrednost tog polja da staviš u neku promenljivu, pa onda da sastaviš sql query string tako što ćeš da spojiš fixni deo SQL querija npr 'SELECT * FROM neka_tabela WHERE nesto=' i tu neku promenljivu...i onda da pozoves funkciju za izvrsavanje querije sa tim sql stringom kao parametrom.
[ Bojan Kopanja @ 08.10.2006. 09:45 ] @
Code:
with ADOQuery do
begin
  Close;
  SQL.Clear;
  SQL.Add('select * from TABELA where POLJE = :POLJE;')

Parameters.ParamByName('POLJE').Value:= Edit1.Text;
  Open;
end;

Eto ti je sva mudrost . Vidis da je i ovde jako lako .
[ Miloš Baić @ 08.10.2006. 09:46 ] @
Pozdrav,
ima više načina i komponenti, ali mogao bi ovako, pomoću ADO:
Code:

ADOQuery.Close;
ADOQuery.SQL.Clear;
ADOQuery.SQL.Add('SELECT * FROM Tabela WHERE Neki_Atribut =' +QuotedStr(Edit1.Text));
ADOQuery.Open;
[ djenka1984 @ 08.10.2006. 14:15 ] @
Uspelo
Hvala na odgovorima
[ _deran_ @ 08.10.2006. 18:42 ] @
Ako vec imas odradjeno sve u accessu onda mozes da prosledis te parametre u [] zagradama preko TADOStoredProc.