[ Astral Projection @ 08.10.2006. 13:27 ] @
Interesuje me postoji li koji program koji mi omogucava kontrolisanje programa u linuxu preko bluetootha? Imam nokiu s40v2 (6230) i probao sam Bemused. On radi savrseno, ali moze samo na kontrolise xmms, a meni treba nesto cime bih mogao da kontrolisem xine, mplayer, restart, shutdown kompa....?

Btw, Mogu li kako obicnom useru dozvoliti da moze da gasi komp?
[ Leftist @ 08.10.2006. 15:39 ] @
vidi
http://www.kde-apps.org/content/show.php?content=45047
[ Astral Projection @ 08.10.2006. 15:53 ] @
Ja sam instalirao ovaj Kanyremote, ali ne znam kako da ga pokrenem. Anyremote mi da je ovo:
astral@shiva:~$ anyremote
ERROR: can't open
ERROR: open port
ERROR: close port
[ jorganwd @ 08.10.2006. 22:54 ] @
Nadji na netu negdje program (u javi napisan, radice na nokiji), zove se 'muTelnet', telnet emulator za mobilni, otvori telnet port na kompu, i preko neta mozes kontrolisati sta ti je volja i sa druge strane planete. Naravno, ovo vazi samo ako znas unix dobro :) recimo uradis reboot, shutdown -h, pa i ako znas odredjeni program da kontrolises preko konzole.
[ Astral Projection @ 09.10.2006. 11:13 ] @
ma treba mi nesto za BT a ne za telnet. Uspio sam da pokrenem Kanyremote, ali se nista ne desava. Ucitam konfiguracione fajlove za npr XMMS i nista. Treba li mi java aplikacija za fon?
[ darence @ 24.12.2006. 16:53 ] @
A ja imam drugi problem:
Imam SonyEricsson k700i i gigabyte usb dongle. E sad, kad pokrenem remote ctrl sa komp-a sve savrseno radi, mogu da kontrolisem bilo sta, cak i kursor. Medjutim, uspostavljanje veze sa telefona skoro nikad ne uspe. Zasto?