[ ramzes God @ 08.10.2006. 15:31 ] @
| posto se vec dugo vreme odlucujem za small pocket digitalni fotoaparat zanima me da li je neko do sada probao fuji z2 i kakve su fotografije kao i sam dizajn ova tri aparata (najbolji dizajn sony -ja, fuji -ja ili canon -na)... |
[ Abdee @ 08.10.2006. 16:00 ] @
Z2 ne ulazi u tu kategoriju jer ima "vertikalni" objektiv koji prilicno muti ivice.
Meni licno se najvise svidja W50 jer daje vise (M mod) kontrole od IXUS-a. Kvalitet fotki je vrlo slican.
[ crnibombarder @ 08.10.2006. 18:16 ] @
Sony je poceo da radi modele u Kini,pa konacno moze i da konkurise Canon-u s' cenom.
Meni je licno Canon blizi,ali ako se odlucis sa Sony-a,bolje uzmi W40,1 MPx manje od W50,ali dobijes koznu torbicu,i jos ustedis kintu za karticu.
Od tih malih kompaktnih modela imas sad Sony T5,Olympus FE160,Ixus Wireless...pa biraj ;-)
[ ramzes God @ 08.10.2006. 19:50 ] @
e jebga....a ima ga za male pare, video sam i dizajn z2 i iskreno govoreci nije uopste los ali kao sto ti abde kazes ako muti ivice onda u izbor da udju samo sony i canon ?
[ Abdee @ 09.10.2006. 09:32 ] @
Kupi Fuji Z2 slobodno ako ti se svidja. Nije to mucenje ivica bas jako strasno, mislim da neces ni primetiti na svakoj fotki... Al' ces zato moci aparat da nosis u novcaniku (:
[ ramzes God @ 13.10.2006. 08:36 ] @
evo da se pohvalim danas sam konacno posle toliko vremena kupio FUJI Z2 , crne boje....nadam se da sam napravio dobar izbor a fotke cu vec da okacim da vidite kvalitet ovih fotografija...
hvala svima na pomoci.... (nadam se da nece kasno uslediti feedback u vezi moju odluke a opet u vezi kupovine nekog Canon ili Sony -ja)
[ Type_R @ 17.10.2006. 17:04 ] @
I kako si zadovoljan za Z2??
Pitam to jer ga i sam posedujem i nisam zadovoljan kvalitetom fotki!
Kao sto neko rece muti coskove fotki, ustvari u AUTO modu ISO muti cele fotke!
[ ramzes God @ 17.10.2006. 20:41 ] @
ne znam kako kod tebe ali posto sam uzeo vec z2 i dao pozamasnu sumu moram iskreno da kazem da je kod mene ok sve sa fotkama posebno u "dnevnom" rezimu rada...Slikam iskljucivo na AUTO funkciji ali kako sam primetio nemam nekih problema vezanih za ivice i mutnost samih fotografija...U "nocnom" rezimu ponasa se kao i vecina drugih small pocket foto aparata a to je da mora biti neki izvor svetlosti u blizini posto nema AF lampu (kao kod canon -a) kako bi fotografija ispala dobra i ne mutna... kao sto sam na pocetku price rekao za sada je OK a pored dnevnog slikam i prirodu (u smislu cvece, sume) kao i celokupne pejzaze...takodje sluzi me dobro i za porodicne fotke...
Videcemo vreme ce pokazati kako ce raditi :) ...
P.S. ne svidja mi se samo sto jako ostaju otisci prstiju na samom aparatu sto ako se ne brise odaje veoma los utisak odnosni navata se "mast" :) ...
[ Type_R @ 19.10.2006. 21:00 ] @
Drago mi je da si zadovoljan, ali ja to ne mogu da kazem, mozda ja mnogo trazim od aparata te klase i te velicine,
Vidim da ovde ima ljudi koji imaju veliko iskustvo i znanje o foto aparatima, mene zanima u koju klasu spada fujijeva "Z" serija, ja sam napravio oko 500 slika i to samo radi probe i poredjenja sa nekim drugim aparatima i nisam bas zadovoljan, nekada su slike mutne a nekada ima dosta nekog suma i mnogo su mi nekako zrnaste!
I primetio sam da mi je slika u 3mpx ostrija nego u 5mpx!
I na kraju u photo shopu mi pokaze rezoluciju 72 dpi, dok na primer za nikon E2100 pokaze 300dpi za cannon 180dpi........... sta to uopste znaci i ima li to kakvu ulogu u kvalitetu slike??
I sta znaci kvalitet slike ono "fine" ili "normal" i kakvu ulogu u zavisnosti od toga ima "compressed bits per pixel" tj sta znaci ako je vrednost 2, 2.6 ili 4
[ ramzes God @ 20.10.2006. 15:21 ] @
takodje i ja bih voleo da dobijem odgovore na ova pitanja koje je postavio moj prethodnik...
unapred THKS !
[ stvt @ 24.10.2006. 02:22 ] @
Ja imam Sony W40 i zadovoljan sam. Probao sam jedan Z2, nekoliko dana je bio kod mene i nije mi se dopao. Imao sam kombinaciju da prodam W40 i da uzmem Z2 i jos da budem dobar nekoh 40e, ali nije mi se dopalo kakve slike radi.
Sony ima mnogo bolja manuelna podesavanja i slike su jasnije. Sto se tice Canon-a, ranije sam imao A520 i cini mi se da je kvalitet slika za nijansu losiji od Z2.
Glasam za SONY.
[ ramzes God @ 24.10.2006. 08:15 ] @
sto se tice manualnih podesavanja to je istina.... fuji z2 ima minimalna manualna podesavanja (white balance, f , ekspozicija) za razliku od sony ili canon aparata...slike na fuji su "toplije" u odnosu na sony (od canon sam probao samo a510 i a530 i pokazalo se da nije ni previse svetla a ni previse topla...znaci neka normala)...
fuji sam uzeo prvenstveno zbog velicine samog aparta (small pocket) za zurke, svakodnevnu upotrebu kao i za povremeno slikanje pejzaza, porodicnih fotografija. Za malo ozbiljniju fotografiju planiram u skorije vreme da uzmem fuji s5900 i da na taj nacin resim se zacaranog kruga :)...
[ Type_R @ 10.11.2006. 09:59 ] @
LJudi ima li ko da objasni detaljnije problem prisutan na Z2??
Ocigledno je da aparat pravi katastrofa fotografije posebno nocu i u zatvorenim prostorijama! Tj. pune su snega i toliko nejasne i mutne da su prakticno neupotrebljive!
Na otvorenom prostoru po danu su OK fotografije ali to ga nevadi tako da dolazim u dilemu da ga prodam posto poto.
P O M A G A J T E !
[ Abdee @ 10.11.2006. 11:13 ] @
Osnove fotografske tehnike - spor objektiv, visok ISO, mali senzor, mala brzina zatvaraca, slab blic - faktori koji vecinu ultrakompaktnih aparata bacaju na kolena.
Jedini aparat koji kol'ko-tol'ko moze da se nosi sa pomenutiom problem a da pritom staje u dzep je Fuji F30. Svi ti ultratanki aparati sto staju u gace su slicni...
[ Type_R @ 10.11.2006. 12:30 ] @
Ok hvala na odgovoru.
Znaci definitivno Z2 na prodaju............
[ ramzes God @ 12.11.2006. 12:02 ] @
nemoj tako... u lose osvetljenim uslovima fotografija je znatno bolja u odnosu na bilo koji Benq, Olympus (mislim na starije modele od 5 mpx mada sam cuo da ni ovi noviji "idioti" nisu nista bolji, Canon ixus zoom je takodje shit) tako da nemoj da ocajavas...i ja sam u jednom trenutku pomislio da sam se zajebao ali kada sam izradio fotografije crno - bele osusevio sam se izgledom istih (istini za volju bio je dan)...Nocu sam ga takodje probao i jeste i nije tacno to sto kazes...nekad jednostavno zavisi i od toga koliko poznajes sam aparat (njegove karakteristike) kao i osvetljenje koje je tu prisutno a bitno utice na sam kvalitet fotografije...
Postoji tema ovde na ES gde pise "Fuji s5600, velik procenat mutnih fotografija" procitaj malo o tome da vidis sta ljudi pisu...
ajd zdravo !
[ Type_R @ 14.11.2006. 09:34 ] @
Ja sam napravio oko 600 slika samo radi testiranja i poredjenja, a poredio sam ga sa ixusom 5mpx, nikonom e2000, cannon A 510 i jos dva komada ali nemogu da se setim oznaka,
sto se tice fotografija napravljenih nocu i u uslovima slabe vidljivosti Z2 je prilicno zaostao za ixusom i A510, a iznenadilo me sto nikon e2000 pravi dosta prijatnije fotke po danu
a desavalo mi se da nocu napravim dve potpuno razlicite fotke iste postavke sa indenticnim podesavanjima, jedna je totalno mutna dok je druga OK, evo postavicu bas slike da vidite.....
i jos nema nikoga da odgovori sta znaci 72dpi kod Z2 u poredjenju sa 300dpi kod e2000
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|