[ dongoran @ 12.10.2006. 14:29 ] @
Kak omogu da promenim ime servera, da mi se vise ne zove mail1.mojserver.com , nego da mi se zove mail.mojserver.com?

Pod ovim mislim i promenu ostalih potrebnih stvari da bi sve radilo kao do sada, a ne samo u My Computer pa change name. Treba IP adresa da ostane ista, kao sto je bila.

Hvala puno.
[ AleksandarNS @ 12.10.2006. 17:33 ] @
dns?
[ dongoran @ 12.10.2006. 22:40 ] @
Zasto ovo treba (kao) da promenim.

Mail mi fura preko Euneta, a ime mail servera u firmi i ime kod euneta se ne poklapaju. Kod njih je mail.mojdomen.com , a kod mene mail1.mojdomen.com , sto prouzrokuje da samo neki zaposleni koji imaju kucne naloge kod euneta, kada posalju mail od kuce na posao, nedobijaju mail, a isto tako mailovi nekih drugih domena koji se hostuju kod Euneta nece da dolaze na moj server. Pre 15 daba su nam promenuli MX record.

Da li ima neko predlog, sta bi trebao da uradim?

Pozdrav i hvala svima.
[ andre2000 @ 13.10.2006. 08:17 ] @
Napravi u DNS-u Alias (CNAME) mail i dodeli mu IP tvog mail servera. Tako će ti i mail1 i mail upućivati na tvoj mail server.
[ dongoran @ 14.10.2006. 12:10 ] @
Ako uradim ovo, da li ce se ostala podesavanja automatski promeniti (mislim na podesavanja u Exchangu) ili ja moram to rucno da radim?
[ Pat @ 14.10.2006. 13:45 ] @
Ovo bi za posledicu moglo imati da ce ga neki mail serveri na koje salje mailove gledati kao potencijalni izvor spam-a, jer ce jasno videti razliku izmedju naziva servera i DNS naziva.
Ovo pisem iz licnog iskustva, ne kazem da je masovna pojava ali se desava.
[ dongoran @ 14.10.2006. 13:53 ] @
Evo sta sam uradio. Sve ovo sam batalio i uz salasnost direktorz posalo sam zvanican zahtev EUnetu za promenu imena mail servera. Nadam se da ce ovo resiti problem.