[ Csharp @ 13.10.2006. 07:41 ] @
Pozdrav svima!

Pala mi je jedna ideja na pamet! Naime, htio bih napraviti set nekakvih klasa i koje će mi odrađivati nekakvu logiku sa bazom podataka,.... dakle glavni "program" bi mi bio na serveru, a njemu bih pristupao neovisno da li se radi o win aplikaciji ili web aplikaciji! E sada, ja sam nešto počeo raditi i to mi funkcionira. Inače to sam napravio preko web service-a. E sada me zanima da li je netko nešto slično radio i da li sam uopće na pravom putu, odnosno kada bi se to radilo, kako bi to uopće trebalo izgledati, dakle preko webservice-a ili nekako drugačije?
[ Oliver Klaćik @ 13.10.2006. 16:34 ] @
Na pravom si putu...
[ Csharp @ 16.10.2006. 09:00 ] @
tnx!
[ Radudzoni @ 16.10.2006. 10:10 ] @
mozda da pitamo brata gugla - http://www.google.com/search?s...NWE:en&q=data+access+layer
[ Csharp @ 16.10.2006. 14:50 ] @
Hajde da ga pitamo!
[ Csharp @ 16.10.2006. 15:07 ] @
Evo da, palo me na um slijedeće, pa ako nekoga zanima.

Ako je Radudzoni mislio na n-tier aplikaciju, mislim da je to još najbolje rješenje. Imam pomalo iskustva sa n-tier aplikacijama i svodi se na slijedeće. Recimo napravim business klase koje će raditi svoje, odnosno logiku aplikacije. data access layer je za konekciju na bazu i UI ili kako se već zove.

taj UI je u principu samo vizualni dio, odnosno web ili win sučelje, koje pozivaju funkcije iz business facade (čitaj: poseban dll), a one onda iz business rules (još jedan dll), koje se napokon spajaju na bazu preko data access-a (treći dll).

Genije, eto što sam!

Znam da nisam baš najbolje objasnio, ali što mogu!

Tnx svima!