[ Emco @ 13.10.2006. 22:01 ] @
| Pozdrav svima! Imam asusovu ploču sa via chipsetom i sata disk Maxtor 80 Gb. Kada pokušam sa instalacijom na pomenuti disk pojavi mi se poruka da Windows nije pronašao nijedan disk. Ponudi mi F3 za izlaz i to je sve. Disk ne vidim u biosu, ali ga vidim pri listanju uređaja pri uključivanju komp. Pritiskom na TAB dobijem SATA RAID BIOS VER 2.01 u kojem postoje slijedeće mogućnosti:
CREATE ARRAY
DELATE ARRAY
CREATE/DELETE SPARE
SELECT BOOT ARRAY
SERIAL NUMBER VIEW
Problem je što ne mogu pristupiti ni jednoj mogućnosti. Šta da radim?
|
[ calexx @ 13.10.2006. 22:30 ] @
A F6 na početku i uvaljivanje flopija sa drajverima za sata?
[ Emco @ 13.10.2006. 22:36 ] @
F6 pokušavan, a nemam pomenutu disketu. Zna li neko kako da je napravim? Disk je nakako particionisan na dvije particije. To sam saznao pokretanjem FDISK-a. Pokušao sam sa brisanjem i kreiranjem novih particija, međutim nije išlo. Nije bilo moguće obrisati extended. Obrisao sam primary i ponovo je kreirao. Formatirao je i nakon pokušaja instalacije desi se pomenuta sotuacija
[ milisav_kv @ 13.10.2006. 22:42 ] @
Verovatno si uz plocu dobio floppy i jednostavno njega ubacis u drajv nakon sto pritisnes F6; ako ne
Na CD-u sa drajverima od ploce imas opciju za sata disk: MAKE SATA driver DISK FOR WINXP
[ Emco @ 13.10.2006. 23:09 ] @
Mislim da je bilo do HD i da je upravo završio svoje. počeo je da ispušta jednoličan bip sa ponavljanjem... Zahvaljujem na pomoći...
[ sevo @ 18.07.2007. 14:02 ] @
kupio sam sata 2 hard disk i nikako ne mogu da pokrenem instalaciju. Butovao sam sa cd-a, napravio primarnu particiju na drugom kompu i kad pocne da butuje cd pojavi se SETUP INSPEKTING YOUR COMPUTER a nakon toga crn ekran i nista, molim vas za pomoc
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.