[ rocky @ 14.10.2006. 13:36 ] @
Ovako, kućna mreža ima 3 računara: 192.168.0.1 192.168.0.2 192.168.0.3 Ranije je sve bilo podešeno da radi kako treba, dakle share-ovanje fajlova je radilo, igranje igara, itd... Međutim, morao sam da reinstaliram sistem na 192.168.0.3. Nakon toga sam odradio onaj Windows-ov wizard za podešavanje mreže, stavio sam ime Workgroupa (sada su svi članovi grupe "Workgroup"), a zatim sam odradio sve što piše ovde http://www.elitesecurity.org/t175282-0#1138935 (uostalom, to sam i ranije uradio). Međutim, postoje problemi. Pre svega na računaru 192.168.0.3 (onom sveže reinstaliranom) kada idem na View workgroup computers vidim samo sebe. Drugim računarima mogu da pristupim ako u adresnom polju Explorera kucam njihovu IP adresu. Ako idem na Search, pa ih tražim preko IP adrese, Search ih pronađe, i u Properties tog računara piše da pripada istom workgroupu "Workgroup", kao i moj računar. Ostali računari ne mogu da mi pristupe. Oni doduše vide računar 192.168.0.3 sve sa imenom u svojoj listi "View workgroup computers", ali kada žele da mi pristupe dobiju "Access denied" ili "Cannot find network path", sada se ne sećam šta tačno od ova dva. Pingovanje prolazi kako treba. Još jedan simptom. Instalirao sam Stickies na svim računarima, i dok računar 192.168.0.3 može da šalje stikije svima i ovi ih lepo primaju, taj računar ne može da prima stikije. Računar 192.168.0.3 ima nForce3 250Gb integrisanu mrežnu kartu. Ta integrisana karta ima nekakav firewall koji sam isključio. Što se tiče ostalih firewallova, osim onog koji dolazi uz SP2 nisam još uvek ništa instalirao. Računar je sveže reinstaliran. Šta bi moglo da bude po sredi? |