[ nikolaX @ 15.10.2006. 21:38 ] @
Otvorio sam jedan free forum preko aceboard.net-a i meni se svidja i super mi radi na kompu, ali kada sam rekao drugu da proveri sajt on je rekao da nikako ne moze da nadje sajt, kao da ne postoji. Molim vas probajte vi.

http://logimnazija.aceboard.com

Recite mi sta se desava, jel u redu ili ne. Please, hitno mi je. :-(
[ crews_adder @ 15.10.2006. 22:00 ] @
Probao sam i radi.

Medjutim, vodi racuna o tome sta ces da radis kada ti forum zazivi - kako ces da dodjes do svojih fajlova (zbog selidbe na drugi hosting, back-up-a, itd.).
[ 1r0nM4n @ 15.10.2006. 22:23 ] @
Pitam se što si temu otvorio u forumu PHP, ali nema veze

Radi link ali ja ti iskreno preporučujem da batališ te "free forum hosting-e" iz razloga koje je naveo crews_adder.
Znači, uzmi neki free hosting sa php-om, i okači forum na njega.

Veruj nam, posle će ti sve biti lakše

p0z
[ nikolaX @ 15.10.2006. 22:40 ] @
Ma znam ali me mrzi da radim to, instaliranje i ta sranja
ne znam sta fali ovome, nisam u toku.
[ 1r0nM4n @ 15.10.2006. 22:44 ] @
Citat:
ne znam sta fali ovome, nisam u toku.

- Ne možeš da praviš backup,
- Ne možeš da dodaješ izglede (templates),
- Ne možeš da dodaješ jezike,
- Ne možeš da instaliraš neke addon-e,
- Imaš brdo reklama,

Itd, itd...
[ nikolaX @ 15.10.2006. 22:55 ] @
Skinuo sam ja phpBB 2.0 ali ne znam sta cu sa njim, mislim da ima puno da se radi ,jesam li u pravu?
[ nikolaX @ 15.10.2006. 23:16 ] @
Mene zanima koliko ce tu poruka moci da stane i kakvih pravih problema moze biti. Nema veze to za jezik i za skinove.
[ 1r0nM4n @ 15.10.2006. 23:24 ] @
Citat:
nikolaX: Skinuo sam ja phpBB 2.0 ali ne znam sta cu sa njim, mislim da ima puno da se radi ,jesam li u pravu?

Grešiš! Sve se svodi na upload-ovanje fajlova i na pokretanje jedne instalacione skripte koja sama završi sve.

Citat:
koliko ce tu poruka moci da stane i kakvih pravih problema moze biti
E to ne znam pošto nikad nisam koristio takve forume.

p0z
[ nikolaX @ 15.10.2006. 23:29 ] @
A kako to da uradim, treba li sta da menjam od onih fajlova koje sam skinuo?
[ 1r0nM4n @ 15.10.2006. 23:38 ] @
Ne treba ništa da menjaš (koliko se sećam).
Samo postavi te fajlove na server i otvori u svom browser-u http://neki.server.com/putanja/do/phpbb.
Na toj stranici treba postaviš neke parametre (user, pass, itd..).

Naravno za sve to, potreban ti je neki (free) hosting sa php-om i MySQL bazom...
[ nikolaX @ 15.10.2006. 23:41 ] @
Koji mi ti preporucujes, ja imam googlepages, ali sta god da ubacim na njega ono je slogirano. Da li da uzmem Geocities.
[ 1r0nM4n @ 15.10.2006. 23:57 ] @
Joj ne znam.
Free hostinge sam koristio davno. Sada imam svoj sajt gde testiram sve i svašta :)
Koristio sam www.funpic.org, tada kada sam uzeo nije bilo reklama, ali sada su stavili neku reklamu sa desne strane...
Pogledaj http://www.elitesecurity.org/t...-BESPLATNIH-hosting-provajdera i taj forum uopšte, pa se odluči sam.

p0z
[ 1r0nM4n @ 16.10.2006. 00:01 ] @
(offtopic)
Mi smo mogli da pričamo i na nekom od IM servisa
[ nikolaX @ 16.10.2006. 07:36 ] @
Izvini opeet nisam u toku - IM?
[ crews_adder @ 16.10.2006. 10:19 ] @
Detaljno uputstvo za postavljanje PHPBB foruma imas na:

http://www.elitesecurity.org/t134770-0#877709

Naravno, ti ces skinuti najnoviju verziju, a ne 2.0.17.

Citat:
nikolaX: Izvini opeet nisam u toku - IM?

IM = Instant Messenger (ICQ, Yahoo! Messenger, itd.)

[ nikolaX @ 16.10.2006. 10:24 ] @
Havla, ali delom sam se snasao:
-Otvorio sam nalog na www.ueuo.com
-Preko FTP Explorera sam uploadovao sve fajlove
-Preko File Menagera na sajtu sam promenio permission na 666,
-I onda da pokrenem install.php on ne moze da nadje stranicu :(((((
[ 1r0nM4n @ 16.10.2006. 10:34 ] @
Otvori:
http://neki.host.com/putanja/do/phpbb/install/

I posle instalacije moraš da izbrišeš neke fajlove (pisaće ti sve).
[ nikolaX @ 16.10.2006. 19:29 ] @
Posle dosta mucenja uspeo sam da instaliram probni forum, phpbb2, odusevljen sam, sad ne znam kako da ukljicim skin Neon koji sam skinuo sa neta i uploadovao ga u folder templates. Treba mi detaljno objasnjenje. , pliz
[ 1r0nM4n @ 16.10.2006. 20:36 ] @
Imaš u Admin panelu opciju za skinove (templates), imaš mogućnost da instaliraš nove i brišeš stare.
[ nikolaX @ 17.10.2006. 21:11 ] @
Evo ljudi sad sam napokon uradio sta sam hteo, dobro ne u potpunosti, ima jos nekih detalja i gluposti(reklama sa desne strane), i moj forum je:

http://logimnazija.lo.funpic.org/phpBB2

Ali i dalje nemam pojma kako da promenim skin? Nije da sam glup, nego sam sve probao ali najbolji rezultat mi je promena slicica, siva pozadina i ostatak Times New Roman. Treba mi detaljno objasnjenje kako da sa subSilvera promenim skin u Neon koji je uploadovan i stoji u ispravnom folderu.

Sledece sto mi je potrebno je jedan savet, za forum zna malo ljudi (citaj: niko) ,a ja cu podeliti plakate po skoli da ljudi saznaju za njega. Forum je trenutno prazan, e sad dolazi pitanje: Da li da ga ostavim tako pa cekam da novopeceni korisnici njega popune ili da ja uzmem i ispunim ga nekim tamo temama koje su napisali neki tamo korisnici? Pitam ovo iz razloga sto ima ljudi koji znaju kako da postupe sa novim forumom. Ja ovo pitam jer mislim da potencijalni clanovi nece ici dalje od indexa videci da nema nista sto moze da ih zanima. I dalje ovom politikom forum ostane kakav i sad jeste - prazan. Zato mi treba neki savet posto sam potpuno nov i glup u administraciji foruma. :) Raspisah se ja, sorry, sta cu kad nemam sta da radim dok mi se uploaduje virus database a na netu sam :)

Bez zezanja ,ako nekoga nije mrzelo da procita gornji tekst i zna kako da mi pomogne neka pise!!!
[ Danilo Cvjeticanin @ 17.10.2006. 23:40 ] @
Udjes u Admin Panel, pa u Themes, i imas tu menagment,kada on prepozna da si Neon prebacio na server, samo ga dodaj i aktiviraj.
[ nikolaX @ 18.10.2006. 09:13 ] @
Ne moze bre ljudi, ja odem u "dodaj" i instaliram neon pa ga izvezem i ono opet sve isto.
[ stefaneg @ 18.10.2006. 09:36 ] @
Moras da stavis da bude default tema (kako bi takav bio za druge) a i da bude tvoj default (mislim da se menja u profilu)...
[ nikolaX @ 18.10.2006. 11:55 ] @
Uspeo sam ljudi Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!! POsle duzeg mucenja sam instalirao mod za extreme stilove i tu podesio sta treba :)))))))))) sad mi treba druga stvar, kako da stavim slicicu na naslov ,gore pored teksta?
[ nikolaX @ 18.10.2006. 19:43 ] @
Nema, pa ja sam pravi debil. Samo kukam, taman namestim sve kako treba pojavi se jos jedan problem. Sada ne mogu da namestim slicice za rank, ustvari kada pogledam rankove u acpu on mi prikazuje slicice, ali nece da ih prikaze na forumu. Zasto?
[ nikolaX @ 18.10.2006. 21:52 ] @
Evo jos malo da se zalim, koji fajl da izmenim da mi na dnu strane ne pise "Prevod by CyberCom" nego neki moj tekst?
[ Nemanja Avramović @ 20.10.2006. 01:37 ] @
Verovatno overall_footer.tpl, ali nije lepo brisati nečiji copyright. Bolje ispod tog teksta ubaci neki svoj tekst.
[ nikolaX @ 21.10.2006. 09:56 ] @
offtopic: Video sam onaj tvoj AvramOS, zasto si to uopste pravio?
[ Nemanja Avramović @ 21.10.2006. 13:03 ] @
Nemojmo u offtop. Takvo pitanje je za pvt.
[ Jezdimir Lončar @ 22.10.2006. 08:44 ] @
Brate,
Vidi foru, otisli smo u off-topic.
Ja sam vikendom OnLine po 12ak sati, samo sta treba da uradis je da skines GTalk i kreiras nalog:
1. Download GTalk
2. Kreiraj GTalk nalog -> Kreiraj nalog!
3. Uloguj se na GTalk
4. Dodaj na kontakt listu email [email protected]
5. Kad vidis OnLine feel free da me pitas bilo sta.
Samo da te 'posavljetujem': host ti veze nema!
Pronadji neki drugi.
Sto se tice phpBB foruma ja ti mogu napraviti neku costume verziju, oko toga ne treba da brines ;) .
Samo treba da instaliras to.
Poz,
Jezdo.
[ nikolaX @ 23.10.2006. 22:07 ] @
Citat:
Neohacker:Samo da te 'posavljetujem': host ti veze nema!
Pronadji neki drugi.

Ja stvarno ne znam koji host da uzmem, gledao sam sve moguce ,sve su neke prevare i gluposti pune reklama. Ako neko zna proveren free host neka javi ja se ubih od trazenja