[ Valerij Zajcev @ 17.10.2006. 12:29 ] @
| instalirao sam paket ikonica "Exquisite" i postavio sve su se ikone promenile ali imam problem sa nekima tipa xine ili amarok hocu da promenim ikonu odem na propertis selektujem je OK ono mi kaze:
Could not save propertis.You do not have sufficientacces access to write to /home/vlada/desktop/xine.desktop.
instalirao sam prema uputstvu
http://www.kde-look.org/content/show.php?content=14788
./buildset
onda sam pokrenuo tar.bz2 iz kcentra iz install ali samo ove ikonice nece da se menjaju na desktopu.
help |
[ malisha @ 17.10.2006. 13:02 ] @
obrisi postojecu ikonicu sa Desktop-a (kao root ako ne moze drugacije) i napravi novu. Toj novoj promeni "licni opis"

.
[ Valerij Zajcev @ 17.10.2006. 13:21 ] @
morao sam da editujem svaki item posebno recimo nece da prizna linkovan xine na desktopu ako se u meniju jedan ikona na desk ne moze druga :)
[ Zekica @ 17.10.2006. 22:14 ] @
Mislim da si iskoristio opciju "Link Here" kad si prevlačio ikonicu na desktop. Umesto toga, trebao si "Copy Here", jer je ovako na desktopu samo link do pravog .desktop fajla koji se nalazi negde u sistemu (odatle se linkuje/kopira kada se nešto prevuče iz K menija), i ti pokušvavaš da promeniš taj fajl koji se nalazi u /usr..., i ti nemaš prava kao običan korisnik da promeniš. Znači kad prevučeš nešto iz K menija na desktop, izaberi opciju "Copy here" (ove trenutne linkove obriši) i nećeš imati problema.
Možda sam malo konfuzno ovo sve napisao, ali se u KDE-u opcija "Link Here" razlikuje od opcije "Create Shortcut" u Windowsu, ako treba da pojasnim...
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.