[ miko.s @ 17.10.2006. 20:07 ] @
| pozdrav!
znate li možda za neki program koji može spriječiti gašenje (shutdown ili restart) windowsa xp?
znači kada neki program krene gasit windowse, da ga taj program spriječi u gašenju, ili još bolje da se potpuno "ubije" opcija za gašenje windowsa.
bio bih zahvalan kada bi netko nešto našao.
probao sam xcat - anti-shutdown ali ne radi. |
[ Milan Gligorijevic @ 17.10.2006. 20:19 ] @
Probaj da kucaš u run shutdown -a
Nisam siguran da sam te baš najbolje razumeo u kom trenutku hoćeš da prekineš gašenje računara.
[ miko.s @ 17.10.2006. 21:25 ] @
u kojem trenutku? pa odmah.
po mogućnosti bih želio da se naredba za gašenje zanemari (da ne djeluje).
[ vaske71 @ 17.10.2006. 22:20 ] @
Mozes ubiti opciju za gasenje u registry , za opciju restarta mislim da nece ici jer je ceo OS vezan sa njom ali postavlja se pitanje kako kad hardver zataji mora se restartovati pa zato i mislim da restart nece moci , nikad nisam probao pa ne znam
A cemu sve to ??? bas me zanima !!!
[ Fuzz @ 17.10.2006. 22:29 ] @
Pretpostavljam da je zakacio virus koji mu restartuje masinu...
U svakom slucaju "shutdown -a" bi trebalo da radi...
[ miko.s @ 17.10.2006. 23:02 ] @
heh , nisam pokupio virus, već imam jedan prpgramčić koji nakon što se napravi "ono o čemu se nesmije govorit na forumu", stalno gasi komp nakon što se pokrene, a program je nezamjenjiv, tj nisam još našao alternativu...
pa želim onesposobit gašenje windowsa, kako bi mi program radio...
a shutdown- a ne pali, probao sam. istina, windowsi se prestanu gasit, ali ipak se jedan njihov dio ugasi i ne mgu više koristit program, a i sam GUI od windowsa postane ružan.
[ Milan Gligorijevic @ 18.10.2006. 21:42 ] @
Koliko mogu da primetim, najjednostavnije rešenje je naći alternativu za taj program.
Teško da ćeš uspeti da sprečiš gašenje računara ako ti "shutdown -a" nije pomoga.
[ vaske71 @ 18.10.2006. 22:49 ] @
Nije valjda da ces zbog nekog Crackera da ugrozis citav OS !!???
[ Marko Medojević @ 19.10.2006. 20:15 ] @
A da zabraniš gašenje tom user-u sa koga pokraćeš taj tajanstveni program? Nisam siguran da li će to upaliti!
[ Flash411 @ 20.10.2006. 09:54 ] @
Probaj program shutdown lock.
Ja sam ga koristio na jednom serveru,koji su seljaci non-stop
gasili.Odlicno radi posao.Kad odes na shutdown,samo u tray-u
napise "shutdown blocked" i windowsi ostanu raditi bez da se
ijedan proces prekine.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.