[ SpasojeGredic @ 17.10.2006. 21:17 ] @
| Vidim da je bilo vec neke price o ovome, ali ne uopsteno, vec "traba mi klijent za to ili to".. Mene zanima koji je po vasem misljenju najbolji E-mail klijent? Da podrzava vise naloga, da se dobro snalazi sa velikim brojem poruka, da ima filere za sve i svasta,... Citao sam u prvom broju GNUzille o :
1. Balsa
2. Sylpheed
3. KMail
4. Ximian Evolution
5. Mozila Thunderbird
Oni su dosta hvalili Sylpheed, a po netu ne vidim da ga neko spominje.
Zanima me i koji ima u sebi integrisan kalendar. Da li je to dobro odradjeno? Da li imaju neki podsjetnik, imenik, ...?
|
[ mulaz @ 17.10.2006. 21:58 ] @
mislim da kde ima i kalendar i sve to u par razlicitih programa (ne mogu sad da se setim imena, pogledaj kdepim paket)
inace kalendar od ozille se zove sunbird (poseban program) a ima i plugin za thunderbird (ne znam ime, trazi sunbird pa imas tamo i link za to)
za brojeve i adrese nemam pojma, al mislim da bi mogao da ima i thunderbird
[ Valerij Zajcev @ 17.10.2006. 22:01 ] @
thunderbird
[ Mitrović Srđan @ 17.10.2006. 22:22 ] @
5. Mozila Thunderbird
[ Davor Grubelić @ 17.10.2006. 23:10 ] @
mozilla thunderbird..
ja bi još dodao evolution mail. ima i kalendar, kontakte, memo, zadatke.... ma svašta
ja ga koristim uz thunderbird
[ VRider @ 17.10.2006. 23:17 ] @
Sylpheed-Claws. Za Linux. Jede malu decu... Ja sam odusevljen. Ima jos par stvari da se popeglaju, ali, cekacu. Necu dalje traziti. 
[ SpasojeGredic @ 17.10.2006. 23:20 ] @
I ovu iz GNUzille su ga dosta hvalili, moram probati;)
[ Danilo Cvjeticanin @ 17.10.2006. 23:39 ] @
Narav Citat: blood: 5. Mozila Thunderbird
Of Course.
[ Tyler Durden @ 18.10.2006. 08:14 ] @
Ne koristim toliko mail klijente, ali na poslu picim KMail. Zadovoljan.
[ Body Bag @ 18.10.2006. 09:49 ] @
Thuderbird definitivno...
Jednostavan,a odlican,redovno izlaze i sveze verzije sa ispravljenim propustima i ostalim,na otprilike svaka dva meseca...
Plus gomila plug-in-ova i skinova koje mozes skinuti sa maticnog sajta...
U obzir mozes da uzmes i Kmail(kde) i Evolution(gome),ali je po meni Thunderbird daleko fleksibilniji program....
PoZ!
[ Silencer @ 18.10.2006. 09:59 ] @
Klasican korisnik njemu bi Balsa ili Mozila Thunderbird zavrsio dobar posao.
Ako si neko ko trazi vishe i mnogo mnogo ozbiljniji e-mail client Evolution je po meni najbolji izbor. Ja ga koristim i samo na njemu proveravam postu.
[ formeye @ 18.10.2006. 12:29 ] @
Od teksta o mail klijentima u GNUzilli broj 1, nije se mnogo toga promenilo.
Sylpheed-Claws je i dalje jedan od najbrzih, ali je malo "spartanskiji" od ostalih. Razlog zbog koga je dobio losiju ocenu je cisto zbog toga sto nije za "normalne" :) korisnike.
Tada mi je Thunderbird bio miljenik jer je sve radio veoma korektno, brzo i bez problema. Od tada su vise poboljsavali sam sisetem (menadzer ekstenzija, azuriranje softvera...) nego korisnicki dojam.
Evolution odavno nisam probao tako da ne znam sta su mu dodali.
Kontact (KMail + kalendar + RSS reader...) je sada najpotpuniji od svih. KMail dalje ima manje probleme sa prevelikim sanducicima, ali samo u vidu usporavanja u pojedinim momentima. Bolje filtrira SPAM nego TBird - moze da koristi nekoliko back-endova odjednom, medju kojima je i spamassasin.
Uskoro nas ocekuju nove verzije TB-a i Kontacta... pa cemo videti sta je novo... Za KMail kazu da ce dodati novi "engine" za cuvanje poruka koji ce biti mnogo brzi... zivi bili pa videli :)
[ SpasojeGredic @ 18.10.2006. 19:31 ] @
Kakav je Sylpheed-Claws sto se tice importa i exporta? Znaci iz ovih microsoftovih klijenata i u njih? Trenutno probam sve. Instalirao sam thunderbird, a sad instaliram i kalendar za njega. Pa cu vidjeti sta i kako.
PS: ivane, dobar clanak u gnuzilli
[ formeye @ 19.10.2006. 08:26 ] @
@SpasojeGredic
Hvala
Sto se importa tice, ne znam da li je ista dodavano u sam S-C, ali na netu je moguce skinuti programe za konverziju iz raznih programa u mbox format koji S-C moze da uveze...
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|