[ Trikki @ 17.10.2006. 22:21 ] @
ili npr. imam verziju Mandrive One koja se pokrece sa CD bez instalacije. Interesuje me koja su to svojstva u Linuxu pa moze tako funkcionise. |
[ Trikki @ 17.10.2006. 22:21 ] @
[ niceness @ 18.10.2006. 01:40 ] @
Nije to nista specificno za linux.
[ Apatrid @ 19.10.2006. 17:43 ] @
Citat: niceness: Nije to nista specificno za linux. Budi ljubazan, objasni mi kako da napravim Windows XP CD/DVD da to isto postignem. Bicu veoma, veoma zahvalan. [ Apatrid @ 19.10.2006. 17:59 ] @
Citat: Trikki: ili npr. imam verziju Mandrive One koja se pokrece sa CD bez instalacije. Interesuje me koja su to svojstva u Linuxu pa moze tako funkcionise. 1. Mogucnost da se parce memorije odvoji i pretvori u potpuno funkcionalni disk prostor. Svaki "Live CD" uglavnom radi na principu da je "disk" komprimovan i smjesten na CD/DVD odakle se raspakuje i napuni u memoriju u fazi startovanja. 2. Maleni set fajlova koji je neophodan da sve funkcionise, pa je prakticno izvodljivo ono pod 1. [ fade @ 19.10.2006. 18:26 ] @
Citat: Apatrid: Budi ljubazan, objasni mi kako da napravim Windows XP CD/DVD da to isto postignem. Bicu veoma, veoma zahvalan. Pa sto da pravis kad takve stvari vec postoje ... googlaj malo. [ Walker @ 19.10.2006. 19:07 ] @
BartPE
[ mulaz @ 19.10.2006. 19:12 ] @
Citat: fade: Pa sto da pravis kad takve stvari vec postoje ... googlaj malo. pitanj e je samo koliko je to legalno :P i sta ce biti sa vistom, dali ce uopste moci nesto takvo da se uradi ili ce sama da proverava dali stoji na dd-u? :P [ tdjokic @ 20.10.2006. 05:22 ] @
Citat: Walker: BartPE To nije isto. Nema sanse. Vec smo vise puta to ovde zvakali i na kraju ispadne od prilike "Pa, sta ce ti to uopste". Pa, ne treba mi ni tramvaj, moj pradeda je iso peske u grad, ali kad vec postoji, ja ga koristim ![]() [ Apatrid @ 20.10.2006. 15:44 ] @
Citat: fade: Pa sto da pravis kad takve stvari vec postoje ... googlaj malo. BartPE nije potpuno funkcionalni LiveCD, vec (pricam za sto se efektno da iskoristiti) vise "recovery CD". Ja nijesam cuo da je neko uspio da odradi nesto tipa pravljenje LiveCD sa koga moze da se pokrene neka novija igra (Oblivion je specificno od interesa). Bio bih zahvalan da mi se predlozi par kljucnih rijeci, ako vec treba da "googlam". Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|