[ jocar @ 11.05.2003. 15:34 ] @
| Za graficku katricu NVidia GeForce2 MX400 TVOut pokusavam da podesim TV izlaz (sa nvtv imam problema), tako da mi budu aktivni i monitor i TV istovremeno.
Molim posetioce foruma koji su to uspeli, da mi posalju kopiju fajlova XF86Config-4 i XF86Config iz /etc/X11/ na [email protected] ili neka daju link sa koga se mogu download-ovati.
Ne mora da bude bas moja graficka. Bitno je da je podeseno da istovremeno rade i monitor i TV, a ja cu pokusati da uporedim navedene fajlove sa mojim i rucno unesem parametre. Moji pokusaji sa rucnim unosenjem parametara do sada su rezultirali da radi ili samo monitor ili samo TV.
Imam stari monitor na 56Hz i kod nvtv mi pravi probleme sa frekvencijom osvezavanja, a i ne moze PAL-B.
Hvala! |
[ elitefan @ 13.05.2003. 10:32 ] @
Pa ja nisam imao iskustva sa tom grafičkom, ali jedno ti sa sigunrošću mogu reći. Ne podržavaju sve grafičke sa tvout, paralelne izlaze na tv i pc. Ili jedno ili drugo, paralelno nikako.
To bi prvo morao provjeriti, prije nego se ubiješ tražeći rješenje..
Poštovanje
[ jocar @ 13.05.2003. 22:34 ] @
Na windows-u sve funkcionise, dakle, rade istovremeno i TV i monitor, sto znaci da to graficka podrzava.
Nemoguce da nema onih koji su uspeli da to izvedu i pod Linux-om?!
Pozdrav!
[ Bojan Kopanja @ 13.05.2003. 23:56 ] @
Da, sve je u redu sa grafickom, tj. ona podrzava istovremeno prikazivanje na TV-u i PC-u, + sto to kod mene na slackwareu 8.1 radi provereno dobro, tako da ne znam sta je problem kod tebe.
[ jocar @ 14.05.2003. 00:14 ] @
Pa nista,ponovicu moju molbu - Molim Te da mi posaljes kopiju fajlova XF86Config-4 i XF86Config iz /etc/X11/ na
[email protected] ili daj link sa koga se mogu download-ovati.
Ja cu pokusati da uporedim navedene fajlove sa mojim i rucno unesem parametre.
Unapred zahvalan!!!
[ Bojan Kopanja @ 15.05.2003. 20:57 ] @
Trenutno nemam mesta na hddu za Linux, a poslacu ti xfree86config cim ga instaliram ponovo (planiram da to uradim sad za koji dan jer sada imam vremena posto sam zavrsio sa skolom - bar do faxa

).
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.