[ gospar @ 11.05.2003. 15:56 ] @
na stari 200mmx i 48 edo stavio sam mandrake 9.0 mozete zamisliti kako je to sporo. koju verziju da stavim mozda neku red hata? da mi to ide brzo ali da nije neko smece kao win95 naprema xp nego da je i ta distribucija koju predlazete jako dobra.

stavio sam gnome desktop jeli bolji kde?
[ Dusan Marjanovic @ 11.05.2003. 16:42 ] @
wow...stvarno nemogu da zamislim kako si ti uopšte uspeo da instaliraš :o)
hmm...user-friendly distribucije (mandrake, red-hat, suse), pogotovu njihove najnovije verzije nisu baš pogodne za korišćenje na low-end računarima. Uzmi npr. Slackware, Debian...eventualno Rock linux :o) one su teže za početnike, ali se zato mnogo bolje ponašaju na slabim mašinama. Što se tiče WM-a...i gnome, a pogotovu kde su prezahtevni za neku iole ozbiljniju upotrebu na toj mašiji, probaj npr. fluxbox/blackbox, windowmaker, icewm, xfce...
[ Dejan Lozanovic @ 16.05.2003. 09:54 ] @
Pa sto, ja sam jedno vreme radio sa mdk na slicnoj masini samo je imaqla duplo vise ram memorije pa verovatno nije bash tako stektala :)) kako ti kazes a opet iz tog Mandrake-a sam izbacio sve sto mi nije trebalo tako da sam dobio onako solidno brz sistem..... Probaj slack da stavis vise ces se muciti oko konfiguracije ali ce brze sljakati jer mu je init stablo jednostavnije(opet savet pre svih instalacija sacuvaj config fajlove iz /etc bice ti od koristi :) )
[ filo @ 16.05.2003. 12:08 ] @
Probaj Tiny Linux! :)
[ tdjokic @ 16.05.2003. 17:27 ] @
Lycoris se instalira navodno na 700MB a prilicno je svez i savremen. To je nekakva uproscena varijanta, vredi probati.