[ ksrele @ 20.10.2006. 22:51 ] @
Dakle, prvi mi je problem taj da imam JavaScript funkciju koji ce da iscita iz MySQL baze neke vrednosti (na osnovu argumenta koji treba da primi) i da mi to prikaze u jednom ToolTip prozorcetu. Detaljnije objasnjenje je da imam <input> tag u kojem korisnik upise sta mu treba i kada klikne na taster pokrece se funkcija koja mu to ispise u <div> tag. Cilj je izbegavanje reload-a cele stranice! Code: echo " <script language=\"JavaScript\" type=\"text/javascript\"> <!-- function write_table(text) { "; //prekida se echo zbog sql zahteva $text_php = //ovde mi treba vrednost iz 'text' promenjiva javscripta !!!!!!!!!!!!!!!!!! <= //MySQL query $query = "SELECT * FROM blabla WHERE text = '$text'"; $result = mysql_query($query); $temp = mysql_result($result, 0, 'nesto'); //prebacivanje PHP u JavaScript promenjivu; nastavak echo-a echo " text = '$temp'; var elm = document.getElementById('stat_table'); elm.innerHTML = text; } //--> </script> "; ... ... //text polje i dugmence echo ' <input type = "text" value="30" id="IP_table"> <input type = "button" onclick="write_table(document.getElementById(\'IP_table\').value)" value = "prikazi tabelu"> '; Posto ovo sumnjam da ce uspeti, drugo mi je resenje da podesim vrednost <input type="hidden"> tag-a i da ga nekako sa PHP-om iscitam (onim sto ga izvrsava JavaScript funkcija). Za ovo mi treba funkcija koja je ekvivalentna funkciji koju ima JavaScript: document.getElementById('ID').value Molim nekoga da mi pomogne, bitno mi je ovo. P.S. Ovaj nachin mi totalno uspeva, mislim pokretanje PHP-a iz JavaScripta, sve i petlje i konekcija ka bazi, sve radi!!! |