[ Drug star @ 21.10.2006. 09:28 ] @
Gdje mogu nabaviti ink jet sa brojacem duzine ili broja komada starije generacije? Pronasao sam ih jedino u firmi Logokod Zagreb ali oni drze samo nove modele Linxa koji su odlicni ali im cijena nije bas pristupacna.Pomogla bi mi informacija o nekom jeftinijem uredjaju.
[ ELTI @ 21.10.2006. 14:53 ] @
Mislis na printer koji printa na predmete u pokretu, -na tekucoj traci ili je u pitanju nesto drugo, malo mi je nejasno printer sa brojacem??
[ Drug star @ 21.10.2006. 18:57 ] @
Da mislim na uredjaj koji ispisuje duzinu odnosno metrazu,materijal od kojeg je proizvod,radni pritisak...Tesko je prodati crijevo bez toga jer je u maloprodaji lakse kad je crijevi numerisano.Zanima me uredjaj sa sto jednostavnijim softverom najvise iz finansijskih razloga.
[ ELTI @ 22.10.2006. 10:49 ] @
Bojim se da to neces lako naci na trzistu a pogotovo ne jeftino, jer to spada u vrstu profesionalnih printera. Nije problem mjeriti duzinu vec je ispisati na cijev-crijevo. Jesi li razmisljao o zlatotisku sa termickim prenosom boje sa trake? Mislim da bi se ovo moglo relativno jeftino napraviti, znaci na tekuce crijevo bi bio naslonjen tockic-mjerac, koji bi pokretao mehanizam sa bojevima i onda recimo na svakih 1 m ili po potrebi ostampa duzinu.
[ Drug star @ 22.10.2006. 16:37 ] @
U firmi imamo nekoliko mehanickih brojaca sa kliseima koji kroz traku na toplo otiskuju tekst sa podatkom o duzini ali je problem kako to otiskivati na crijevo fi 6 mm ili jos tanje.Ovoj uredjaj iz Zagreba ,a imamo takav,kosta oko 8000 eura sto je skupo ali ima bezbroj mogucnosti. Meni bi odgovarao uredjaj od ,da sad ne odredjujem cijenu,nekih 2-3000e. A ni mehanicki nebi bio ispod te cijene ni fabricki ni u samogradnji.
[ ELTI @ 22.10.2006. 17:31 ] @
Da vidio sam taj printer na sajmu sa takvim se printaju datumi na limenke i druga pakiranja. Pokusat cu ti saznati nesto vise o tome. Pozdrav.
[ Drug star @ 26.10.2006. 14:21 ] @
Ima li jos neko kakvu informaciju?
[ Drug star @ 29.10.2006. 07:56 ] @
Takvi uredjaji se mogu naci u mljekarama,pivarama,fabrikama koje proizvode kvarljivu robu(lijekovi,suhomesnati proizvodi...)
[ Drug star @ 21.11.2006. 17:31 ] @
Zelim samo malo da vratim temu u zivot.Mozda se neko u medjuvremenu sjetio nekog dobrog uredjaja.pozdrav
[ mkocijan @ 30.11.2006. 09:42 ] @
Kao zaposlenik spomenutog Logokoda drago mi je čuti da LINX pisači imaju dobar glas i u BiH/RS kao i ovdje u RH.

Spomenuta cifra od 8000 EUR nije točna jer se pisači LINX4900 mogu dobiti i po cijeni nižoj od 7000 EUR.
Slažem se da ni ova cifra nije mala, ali kupovina polovne ink-jet opreme nije baš najbolji izbor iz više razloga:
stariji modeli pisača (bilo kojeg proizvođača) obično troše više otapala, imaju zastarjela korisnička sučelja...nekakve tastature koje prekidaju na spojevima, koriste skuplji potrošni materijal, a i do dijelova je sve teže doći. Obično su osjetljiviji na prljavštinu, generalno pouzdanost pada s godinama rada. kako pisači za rad koriste organska otapala (MEK, Aceton...) cijevi postaju krte, plastični spojevi pucaju pa stvar curi na sve strane.
A i servisno osoblje je uglavnom obučeno za rad s novijim modelima pa na te stare "krampove" gledaju s čuđenjem.

Govorim ovo iz više od 10 godina iskustva u radu s inkjetovima gotovo svih proizvođača.

U principu, polovni uređaj možemo i mi ponuditi, ali tek samo ako nađemo mlađi stroj za koji smo u mogućnosti pružiti podršku za barem tri godine unaprijed. Uglavnom polovnu opremu koju dobijemo pod račun bacamo u smeće.
Razlika u cijeni se brzo kompenzira servisnim intervencijama i skupljim potrošnima materijalom.

Polovnih Linx pisača nemamo, iz jednostavnog razloga što pisači rade dobro i ljudi ih se ne žele riješiti. Pogotovo u cjevarskoj industriji cijene ove modele zbog niskih pogonskih troškova, korištenje samo dva potrošna materijala i pouzdanosti u radu. Reference sve govore: Vargon, AlproATT, Heplast pipe, PipeLife, Zimplast, Plastex, Weltplast, Tecplast, Kemoplast trade...

Bez obzira na Vaše namjere i budžet, volio bih da po pitanju ink-jet opreme stupimo u nekakav kontakt i pokušamo naći zajednički rješenje za vašu aplikaciju.

Lijep pozdrav
Marko Kocijan
LOGOKOD
+385 1 3454 135
[ Drug star @ 30.11.2006. 22:56 ] @
Zahvaljujem na informacijama pisem ti na PP.Pozdrav