[ VladimirPile @ 21.10.2006. 21:54 ] @
Posedujem stariji TV (color) koji nema SCART prikljucak pa sam DVD plejer povezao preko VCR-a.Na VCR SCART prikljucio DVD a antenski izlaz VCR-a prikacio na TV.Ton imam ali je slika crno-bela.Probao sam i sa drugim uredjajima koji imaju RF izlaz i stvar je ista.Zatim sam probao na drugim TV-ima sa istim povezivanjem DVD-VCR-TV i slika je OK.Ima li neko resenje da dobijem sliku u color na ovom TV-u.
[ Stolled @ 21.10.2006. 23:16 ] @
U VIDEO meni-u DVD-a izaberi PAL.AUTO ili NTSC.Zavisi i od diska,u kom je sistemu.Recimo ja imam SONY DVD i kod njega nema ručnog biranja sistema(????) i kod starijih TV-a koji imaju samo PAL ,diskovi u NTSC nemaju boje.
[ genercija 49 @ 22.10.2006. 01:02 ] @
korektna veza bi bila na sledeci nacin /tako sa ne radi ali kasa moras/:
1.antenu nigde ne ukljucujes sklonis je 2m daleko.
2.probaj sam VCR sa osrednjom kasetom imali boje na TV-u RF VCR RF TV
3.ako je sve ok sve ostavi kako jeste i dodaj u VCR drugi VCR i samo ih povezi skartom.
4.onu istu kasetu stavi u drugi novi VCR predji na LINE na oba VCR ?ako toni sami ne regulisu/

REZIME:ako ima boje prvi VCR ne trpi SKART iz DVD-a,sto neznaci da moderniji vcr nece dobro da se ponasa.To su ceste servisne zavrzlame.RF nebih "razdesavao"da bolje radi.
[ filka @ 22.10.2006. 11:03 ] @
Do kolega generacija 49 u cemu je stos sa antena da mora da bude 2 metra dalje od tv,i valjda ima neki tehnicki izraz za,,ako ima boje prvi VCR ne trpi SKART iz DVD-a,,bas bih hteo da znam.
za vladimir pile uradi kako ti Stolled napisao pa da vidimo dalje dali trba da uzmes RF modulator pa da tako probas.pozdrav...
[ genercija 49 @ 22.10.2006. 13:55 ] @
Da,ovaj komentarprilicistrucnijima koji prate forum kao sto si ti nego onome ko je postavio pitanje.

Prosto i jasno pitanje trazi prost i praktican odgovor ,bez teoroje.
Antena ako je kablovska TV u pitanju zraci svojim jakim signalom i ometa rad RF-a TV-a,pa ako se VCR poklopi sa nekim programom na tom mestu eto problema.
Problem je interesantan i nije naivan,lici na ono: kupus vuk ovca i camac,TV1 TV2 VCR DVD sve radi ali u odredjenoj kombinaciji neradi.To je vec teorija OTT/osnovi telekom.tehnike/.

Prilagodjenje po nivou
poimpedansi
po fazi -GEN-LOCK
razlika potencijala masa kao nekih referenci itd itd,mislim da se slazes.

ALI ono mora da proradi da se nebi menjao tv.
[ filka @ 22.10.2006. 14:48 ] @
Hvala na brzom odgovoru ali jos nema VladimirPile da nam javi sta je uradio.pozdrav...
[ genercija 49 @ 22.10.2006. 15:13 ] @
Kada bih se ja pitao za resenje ja bih uzeo RF modukator is nekog rashodovanog videa daomu DC i iz skarta direktno doveo na njega Audio i Video liniju .To mora da radi RF modulator je cudo a preskaces multiplekser i gomilu elektronike iz VCR-a pozdrav.
[ VladimirPile @ 22.10.2006. 17:19 ] @
Izvinjenje svima zbog mog kasnjenja(dial-up,dvojnik,analogna centrala).Nasao sam resenje.Prebacio sam sa AUTO moda na PAL.To sam uradio i prvi put kada sam kupio DVD, ali kada sam ga iskljucio sa napona i prikljucio na ovaj stari TV nisam ponovio proceduru pa sam imao ovaj problem.Hvala svima.
[ genercija 49 @ 23.10.2006. 18:15 ] @
tresla se gora rodio se mis,ali je to naj jeftinije resenje.
[ milica004 @ 16.11.2010. 13:06 ] @
Zdravo,
Može li meni neko da pomogne imam problem sa tonom - koji dobijam kada povežem rf modulator i dvd i tv koji ima samo koaksijalni ulaz- ton je loš - Da li tu može nesto da se popravi? Rf modulator je neki kinez izgleda ima činčeve i S ulaz ili izlaz(1) i koaksijalni ulaz- izlaz (2) kada gledam tv preko njega ton je normalan a kada gledam dvd onda je ton loš nejasan ima šumova -jednostavno rečeno- loš