[ bancika @ 23.10.2006. 00:14 ] @
| elem, pravim nesto kao lupu: forma koja prati kursor misa (kursor se ne vidi) i uvelicava ono sto je ispod. Ekran hvatam preko canvasa i sa StretchBlt ga uvelicavam i prenosim na Image. Problem je sto screenshot sadrzi i moju formu tako da je rezultat neupotrebljiv. Probao sam da pre hvatanja sakrijem formu i vratim je posle ali dosta treperi, drugi pokusaj je da smanjim AlphaBlend na 0 pre hvatanja i vratim ga na 255 posle. To cak i radi malo bolje ali i dalje trepce.
Jel ima neko ideju kako da uhvatim ekran ali bez moje forme?
Ako je potrebno postavicu kod
Tnx |
[ Miloš Baić @ 23.10.2006. 01:40 ] @
Pozdrav,
našao sam neki primer sa about.com, pa ti možda posluži....
[ savkic @ 23.10.2006. 09:14 ] @
> elem, pravim nesto kao lupu: forma koja prati kursor misa (kursor se ne vidi) i
> uvelicava ono sto je ispod. Ekran hvatam preko canvasa i sa StretchBlt ga
> uvelicavam i prenosim na Image. Problem je sto screenshot sadrzi i moju formu tako da je
Što ne uradiš kao Windows magnifier, deo desktopa se rezerviše za uvećani prikaz.
[ bancika @ 23.10.2006. 15:25 ] @
mora da prati kursor, u principu pravim alat za hvatanje boje pixela, mnogo je zgodnije ako se krece lupa.
vrlo cudno ali proradilo je?! ne znam sta sam uradio (mislim da nista i nisam uradio) ali odjednom sve radi super. hvatanje ekrana ne hvata moju formu. pojma nemam kako i zasto...
Tnx u svakom slucaju
[ Vladica Savić @ 24.10.2006. 06:59 ] @
Ajd postuj kod pa da vidimo kako to sve izgleda... Ako je kod za postovanje naravno...

Pozdrav
[ bancika @ 24.10.2006. 10:27 ] @
naravno, evo cele forme
[ Vladica Savić @ 24.10.2006. 12:14 ] @
Ok, TNX u ime svih

Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.