[ inherited @ 23.10.2006. 14:24 ] @
Imam dve forme, na prvoj TAdoQuery, TDBGrid, TDataSource i odradio sam filtriranje podataka.
Na drugoj formi TQuickRep, gde sam postavio TTitleBand, TColumnHeaderBand, TDetailBand.
TQuickRep sam u property DataSet postavio na TAdoQuery sa prve forme. U TDetailBand
sam postavio TQRDBText (vise njih) i preko DataSet, takodje, povezao sa TAdoQuery na
prvoj formi.

Ali, kad odradim:
Code:

Form2:= TForm2.Create(nil);
 Form2.QuickRep1.Preview;
 Form2.Free

uvek mi se predstavi ceo DataSet, a recimo isfiltrirano je od 50 samo 3 rekorda. Znaci meni treba
samo ta 3 rekorda da posaljem na stampu?!
[ Bojan Kopanja @ 23.10.2006. 17:57 ] @
Pa ne znam sta da ti kazem ... Mozda QR ne radi isto kao DBGrit, tj. mozda ne moze da prikazuje samo filtrirane podatke vec samo celi sadrzaj neke tabele/query-a sto me ne bi iznenadilo s' obzirom na to da je QR u sustini relativno los, ali na kraju vrsi posao . Pogledaj kad isfiltriras pomocu breakpointa i watcha sta ti pokazuje ADOQuery.RecordCount, pa ako je to ubrojalo i ove rekorde koji su filtrirani onda je verovatno to problem, tj. problem je u QR...
[ Miloš Baić @ 23.10.2006. 22:38 ] @
Pozdrav,

taj problem možeš zaobići na sledeći, možda ne baš elegantan, način. Dakle, na prvoj formi imaš TEdit u koji unosiš vrednost za filtriranje. Pri tom, da je sve ovo ostalo kako si napisao, za neki TButton obradiš event:
Code:

Form2:= TForm2.Create(nil);
 Form2.ADOQuery.Filtered := False;
 Form2.ADOQuery.Filter := 'Nazi_Atributa =' + QuotedStr(Edit1.Text) ;
 Form2.ADOQuery.Filtered := True;
 Form2.QuickRep1.Preview;
 Form2.Free

Kao što sam naveo, možda baš i nije elegantno rešenje, ali završava posao.
[ inherited @ 24.10.2006. 11:12 ] @
@loshmiscg:
Hvala na odgovoru. Uspeo sam tako.

@ostali:
Jel zna neko jos neki nacin da se ovaj problem zaobidje?
[ Bojan Kopanja @ 24.10.2006. 11:22 ] @
Lol, pa ja sam i mislio da si raio ovako kako ti je loshmiscg rekao pa ti to nije radilo :D... Izvini, nisam te bio razumeo kako treba :).