[ Pujda @ 23.10.2006. 17:43 ] @
Nosio sam hard kod ortaka. koristili smo ga preko usb p-ata kontrolera. medjutim kada sam trebao da krenem kuci on je samo ugasio napajanje i istakao hard sa kontrolera bez da je unmountovao hard.
Kada sam dosao kuci i kada sam pokusao da podignem sistem izbacio mi je poruku da ne moze da mountuje dev/hda4 sto je cini mi se moja win particija.
I tako cuti li cuti stakiran u konzoli. E sada ja znam kako da resim problem okolnim putem.
Moracu da prekopiram bzimage iz vindowsa na neku od win particija i pomocu instalacionih dikova ponovo ili da instaliram ili da probam da osvezim system pa tek onda da kopiram bzimage i sredim lilo po starom kernelu! ali tu postoji jos jedan problem. Naime ja sam instalirao slack sa cd-ova koje mi je mladji brat polomio pa sada moram ponovo da ih skidam sa neta!
Need help.
Da li neko zna kako da resim problem ovoga na laksi nacin?
[ del-boy @ 23.10.2006. 18:40 ] @
Ne može da mountuje windowsovu particiju i zbog toga neće da podigne sistem? Čudno mi je ovo jer je meni podizao bez problema sistem kad iščupam HDD koji je naveden za automatsko mountovanje u fstab-u.

Kako god, pokušaj da podigneš neku Live distribuciju pa iz nje izbaci /dev/hda4 iz /etc/fstab-a ako je do nje problem, mada mi je, ponavljam, sve to malo čudno... Verovatno je nešto drugo u pitanju, ali probaj, možda i jeste problem do ovoga...
[ Pujda @ 23.10.2006. 21:39 ] @
Skinuo sam damm small linux i probao da ga pokrenem ali iz nekog razloga mi se stalno zapucavao kada dodje na red komanda automaunter floopy cdrom.
Pokrenu sam ga i sa komandom dsl tohd /dev/hda4 kako bi oziveo gorepomenutu particiju!
I opet mi se zabagovao na istom mesto. medjutim kada sam vec iuzgubio zivce pokusao sam da pokrenem slack again i proradio je nekim cudom. Ja mislim da je fsck odradio posao! Bar mi je to rekao i ortak da uradim. tj da pokrenem live distribuciju i probam sa fsck-om. Ali izgleda da je gore pomenuta live distribucija odradila posao fsck-a a posebno posle komande dsl tohdd /dev/hda4. Mada mozda i gresim i ko zna zasto se to i izdesavalo!
U savkom slucaju resio sam problem i havala na pokusaju pomoci!
[ Pujda @ 23.10.2006. 21:49 ] @
I jos nesto da dodam da li postoji nesto sto mogu da koristim umesto netwatch-a za wireless konekciju?
Netwatch radi samo za eth0 ili eth1 devices!
Odnosno sta bi se desilo kada bi ja napravio simlink /dev/ra0 to /dev/eth0?
Da li bi mi netwatch radio i da li bi u tom slucaju radila wireless kartica?
ili bi u pppoe konfigu morao da menjam onda dev umesto ra0 da bude eth0?
ako me razumete sta hocu da kazem