[ simone85 @ 23.10.2006. 18:15 ] @
Kupio sam nov racunar pre 10 dana. Sve radi super i bez problema.
I pre tri dana idem na opciju Star/Turn off Computer/Restart i on se ugasi. I svaki put kada tako uradim on se ugasi.

U cemu je problem jel do softvera, biosa? Pomozite, sve radi ok ali kada uradim pomenuti korak on se ugasi ne restartuje se.
Pazio sam da sve dobro povezem. stvarno ne znam sta bi mogao da bude problem. Instaliran je Windows Professional SP2.
[ rgdrajko @ 26.10.2006. 20:30 ] @
Reinstaliraj Windows i stavi SP1.
[ Milan Gligorijevic @ 27.10.2006. 07:29 ] @
NE!
Nema potrebe da instaliraš kada ti je još pod garancijom, a posebno ne da se vraćaš na SP1.
Vrati računar u prodavnicu i objasni im problem, a ako ne budu znali da ga reše oni će ti instalirati windows.
[ rgdrajko @ 27.10.2006. 16:23 ] @
Ma koliko to cudno izgledalo SP2 na nekim maticnim plocama ili sa odredjenim procesorima pravi gresku u DirectX i pocinje da brlja. Prvo SP1 pa onda SP2.
[ buljko @ 27.10.2006. 18:22 ] @
Prvo... koja je to maticna ploca? Ne mora (i mala je verovatnoca) da je do OS!
[ simone85 @ 29.10.2006. 08:16 ] @
gigabyte lga 775 ako ti to nesto znaci.
Na servis pack 1 sigurno se necu vracati. Reinstalacija ne pomaze.

izbegavacu opciju "Reset" jer i ovako radi extra, :-), mada ovaj problem me nervira.
Ako neko ima jos neki predlog neka pise.

pozz, hvala svima
[ Grumf2 @ 11.11.2006. 06:19 ] @
Ja sam imao slican problem i bio je u tv kartici koju sam izmestio u drugi slot.A ako ti nemas tv karticu probaj da izmestis graficku ili modem.Ovo sve vazi ako si bar gledao kako to drugi rade i imas smisla za cackanje po elektronskim delovima u suprotnom odnesi tamo gde su ti sklapali i ta operacija traje par minuta.
[ milos308 @ 24.11.2006. 12:21 ] @
Da ne otvaram novu temu.
Kod mene je obrnuto. Restartuje se kada ga gasim.
Komp je star 3-4 godine i pre oko mesec dana je poceo da ponekad restartuje kada ga gasim, ali uvek se gasio iz drugog puta. Od pre par dana uopšte ne može da se ugasi, moram da vadim utikač. Ima li neko savet.
[ milos308 @ 25.11.2006. 22:10 ] @
Problem je bio u modemu. Stavljen novi i sada radi sve kako treba.
[ simone85 @ 14.05.2007. 23:27 ] @
Hm, posle toliko meseci rada mislim da sam pronasao problem. naime sa plocom sam dobio i softver koji regulise brzinu procesora i kontrolise ga itd. da ne duzim.
Nije obavezan da se instalira pa sam nakon jedne reinstalacije sistema preskocio da ga instaliram i komp je radio bez problema. Kada sam ga instalirao opet isti problemi, tako da je kod mene bilo to!