[ wlada88 @ 23.10.2006. 22:08 ] @
Da li neko zna kako pristupiti odabranom tabu u kontroli TabControl. Znam da se tabovi mogu dodati koriscenjem naredbi:
Code:
TabControl1.addtab "prvi tab"
TabControl1.addtab "drugi tab"
, ali ne znam kako da omogucim da se pri odabiru nekog od tabova nesto desi. npr. ako je selektovan prvi tab, da se otstampa jedna poruka, a ako se odabere drugi da se otstampa druga poruka.

[Ovu poruku je menjao wlada88 dana 27.10.2006. u 13:27 GMT+1]
[ goranvuc @ 23.10.2006. 23:11 ] @
Neces verovati - Click dogadjaj! Evo ti malo koda, pa proucavaj.

Code:

Private Sub SSTab1_Click(PreviousTab As Integer)

If SSTab1.Tab = 0 Then
      MsgBox "Izabrali ste prvi tab, pod nazivom " & SSTab1.TabCaption(SSTab1.Tab)
   Else
      MsgBox "Izabrali ste tab pod rednim brojem " & (SSTab1.Tab + 1) & ", pod nazivom " & SSTab1.TabCaption(SSTab1.Tab)
   End If

MsgBox "Prethodno izabran tab se zvao " & SSTab1.TabCaption(PreviousTab)

End Sub

Naravno, sve ovo ako mislimo na Microsoft Tab Control, a ne na Microsoft TabStrip Control.
[ wlada88 @ 24.10.2006. 13:41 ] @
Hvala na pomoci, ovaj kod radi, ali bih takodje voleo da znam i kako to funkcionise na CCTab (TabControl) kontroli posto bi mi ona vise odgovarala za neke moje projekte.
Znam da se tabovi mogu dodati koriscenjem naredbi:
Code:

TabControl1.addtab "prvi tab",1,1
TabControl1.addtab "drugi tab",2,2

gde su 1,1 i 2,2 neki parametri i indexi i
da se tab "prvi tab" automatski selektuje koriscenjem naredbe
Code:
TabControl1.SelectTab(1)

ali ne znam kako da omogucim izvrsenje neke radnje ako je izabran jedan tab,a da se pritiskom na drugi tab izvrsi neka druga radnja.
[ goranvuc @ 25.10.2006. 12:46 ] @
Cekaj, ti koristis neku egzoticnu kontrolu i ocekujes da ti neko pomogne? Ajde prvo nam kazi ko je proizvodjac te ActiveX kontrole, koji je njen naziv, koja verzija, odakle ti (da i mi nabavimo) ...

Preporuka: Za tab dijaloge koristi ono sto ti se nudi od Microsofta, nema tu puno filozofije, sve sto ti je potrebno mozes postici sa jednom od dve verzije koje ti se nude.
[ wlada88 @ 27.10.2006. 12:23 ] @
Tek sad sam video odakle mi uopste ta kontrola. Nasao sam je u folderu u kom mi je instaliran CCleaner, i cini mi se da je mnogo bolja od Microsoft kontrole. Ako je neko nema, evo te kontrole(mada sam se donekle snasao i sa Microsoft kontrolom)
[ goranvuc @ 27.10.2006. 12:28 ] @
Pa tako kazi!

Da li si se snasao, ili ti jos uvek treba pomoc?
[ icobh @ 27.10.2006. 13:04 ] @
Sve kontrole koje koristi CCleaner su sa vbAccelerator-a, tako da tamo se mogu naći i primjeri zajedno sa kontrolama!
[ wlada88 @ 29.10.2006. 10:05 ] @
Da konkretizujem problem. Trenutno pravim tabovani web browser. Zelim da mogu da dodajem nove tabove(moze preko bilo koje tab-active-x kontrole), i da kad kliknem na odredjen tab da se otvori nova stranica za surfovanje, ili da se vratim pomocu taba na vec otvorenu stranicu, tj. da svaki tab povezem sa odredjenom formom koja je MDIChild, nesto slicno Firefox-u, Operi. Ko zeli da pomogne u izradi projekta, evo source koda kojisam ja zapoceo.
[ icobh @ 29.10.2006. 11:01 ] @
1. Pročitaj prva 2 reda ove poruke: http://www.elitesecurity.org/p212703

2. Planet-Source-Code, ima na stotine web browsera