[ Ka2 @ 23.10.2006. 23:08 ] @
Instalirao sam ovaj program i na prvi pogled mi se JAKO svidja! Generalno obozavam programe koji sluze za odrzavanje sistema.

Medjutim, nemam hrabrosti da ga jos uvek koristim jer ne znam da li je i koliko siguran pa zato zelim da vidim da li ga neko od vas koristi i kakva su mu iskustva.

Konretno, moja omiljena akcija je ciscenje registry baze i iako to redovno radim sa Registry Mechanic-om i CCleaner-om, ovaj program mi je nasao preko 500 gresaka i sto je najzanimljivije to su zaista neke greske koje su zaista greske, tipa nasao mi je repove nekih igara koje sam deinstalirao pre sto godina...

Dakle, utisci i preporuke...

[Ovu poruku je menjao Goran Mijailovic dana 24.10.2006. u 01:06 GMT+1]
[ Slobodan Trebovac @ 23.10.2006. 23:19 ] @
Ja ga licno nisam koristio, ali kako mi se cini korisnici su izuzetno zadovoljni ovim software-om. Bas sad imas jednu slicnu temu o reg. cleanerima, gdje se izmedju ostalih pominje i ovaj program, mislim da cu ga i ja isprobati bas da vidim o cemu se radi.
[ Ka2 @ 23.10.2006. 23:27 ] @
Izgleda boli glava ali mi je frka da mi ne obrise nesto sto ne treba. Mnogo mi gresaka prijavljuje za koje ne znaju ni Registry Mechanic ni CCleaner pa se malo plasim. A tako volim da obrisem to, nemas pojma... :)
[ Zoran Rodic @ 24.10.2006. 06:08 ] @
Pa napravi backup registrija
U krajnjoj liniji, napravi image cele particije sa Norton ghostom
[ maksvel @ 24.10.2006. 06:47 ] @
Nisam koristio ver. 2006, ali zato jesam prethodnih par. Nikakvih problema nije bilo. Znači, spreman si za katarzu
[ Samker @ 27.10.2006. 18:33 ] @
Program je fantastičan !

Budi bez brige, ja lično ga koristim oko godinu dana i radi besprijekorno a takođe volim brisanje. (-:

Takođe preporučujem ti da ga dobro istražiš, Tune UP nudi jako mnogo korisnih podešavanja, čišćenja itd.
[ smsoft @ 27.10.2006. 18:45 ] @
Radi k`o "Singerica". Kod mene je napravio problem samo kod menjanja logon screen-a
Slobodno ga pusti da odradi reg. bazu
[ snajpx @ 28.10.2006. 11:41 ] @
Napisao sam bio na drugom forumu sta pokrenuti "za pocetak" iz Tune Up Utilities. Evo prenesenog teksta:

Instalirate Tune Up Utilities 2006 i nakon toga i da odradite sledece stvari iz ovog paketa:

- pokrenite "one click maintence" (nalazi vam se posle instaliranja na desktopu) - ovo u buducem radu pokrecite kad god vam uspori kompjuter (to je alat koji odjednom sredjuje probleme u programima, registriju itd.).

- iz customize/analize pokrenite Tune Up startup menadzer (tu vam pokazuje koji su vam programi aktivni pri podizanju sistema) - izbrisite nepotrebne procese ali ako niste sigurni koji proces treba da iskljucite pozovite me na msn (npr. ako vam se mesandzer dize pri podizanju sistema a ne zelite to - izbrisite ga, takodje npr. winamp agent, quick time pleyer... i slicno). Brisanje vrsite tako sto pritisnete taster delete - ok.

- iz clean up repair - pokrenite TuneUp DiskCleaner (da obrisete ostatak junk fajlova iz sistema)

- iz optimize improve - pokrenite Tune Up Registry Defrag (za defragmentizaciju i sredjivanje registrija) - p.s. moracete da se restartujete da zavrsi ovaj proces (ovo pokrecite na 10-tak dana).

Nakon ovoga, zavisno od stepena poznavanja kompjutera, mozete da pokrenete iz Tune up sistem optimizer - wiew tips for configuring your computer (tu vam pokazuje predloge kako da ubrzate kompjuter), ali oprezno sa pojedinim stavkama - u display npr. vam prikazuje kako da ubrzate windows, ali tu mozete da smanjite vizuelne efekte pa da vam okruzenje ne lici ninasta (moze da se vrati, ali ne dirajte to ako niste sigurni).

Toliko za pocetak. Mozete da menjate i stilove (izgled) windowsa preko ovog programa, ali mi se ta opcija nije bas dopala.
[ VRKY @ 28.10.2006. 12:05 ] @
Koristim ga već min. 2g. I prezadovoljan sam, na jednom mjestu imaš sve što ti treba od Startup Manager-a, preko Process Manager-a do Registry & Disk Cleaner-a. Stvarno odličan alat ;)
[ Goran Mijailovic @ 28.10.2006. 19:10 ] @
Citat:
iz optimize improve - pokrenite Tune Up Registry Defrag (za defragmentizaciju i sredjivanje registrija)

Uh ja sam jednom prilikom zbog ovoga posle restarta sistema popio plavi ekran pa sam coveku radio instalaciju sistema u dva ujutro >:(
Nikako ne preporucujem ovo osim ako niste spremni na posledice ;)
U pitanju je bio Tune Up Utilities 2004.
[ ton_majstor @ 29.10.2006. 10:07 ] @
Kada se radi defrag registry-ja, OBAVEZNO pogasiti sve FW, osim Windozinog, kao i bilo koji AV, plus ako sedi neki rezidentni guardian!

Dalje, poželjno je da prilikom reboota nema mnogo startup entry-ja. Ako treba, diseblujte par njih nebitnih za boot, pre nego ga pokrenete, i dok se ne završi defrag.

Ostalo nikada nije frka. Gorane, sada se sećam da si nas plašio sa TU 2004 (koga zmija ujede...), pa kapiram da te žulja da se osloniš na TU 2006 sada! Kao što ja System Mechanic i Diskeeper ne volim očima da vidim!

Pozdrav!
[ Goran Mijailovic @ 30.10.2006. 15:23 ] @
Ma ne pada mi na pamet da se oslonim na to cudo
[ carloss @ 30.10.2006. 22:40 ] @
Skoro sam poceo da koristim taj program i sjajan je. Mnostvo funkcija i sve radi bez problema. Preporucujem ga svima
[ ton_majstor @ 31.10.2006. 08:38 ] @
Izašla je nova podverzija, tako da kliknite na UPDATE!

[img][att_url][/img]

Pozdrav!
[ zoran_dojkic @ 31.10.2006. 10:25 ] @
Koristim CCleaner www.ccleaner.com i WIndows XP Manager www.yamicsoft.com
Tune Up mi sa 1-Click Maintenance ništa nije pokvario, System Mechanic 6 jeste.

[Ovu poruku je menjao Goran Mijailovic dana 31.10.2006. u 22:03 GMT+1]
[ lord Vader @ 31.10.2006. 20:52 ] @
Citat:
Tune Up mi sa 1-Click Maintenance ništa nije pokvario, System Mechanic 6 jeste.

Meni se dešavalo da mi 1-click maintance (tačnije čistač registra) pokvari instaliranu temu za XP a kada vratim njegov bekap onda bude popravljeno. To se dešavalo u verziji programa 2005 dok je 2006 manje agresivan i sve je ok.

[Ovu poruku je menjao Goran Mijailovic dana 31.10.2006. u 22:05 GMT+1]
[ zoran_dojkic @ 31.10.2006. 23:20 ] @
System Mechanic 6 mi je poremetio sistem i nije mogao da ga vrati u ispravno stanje.
Sada sam instalirao TuneUP Utilities 2006 pored WinXP Manager­a i evo kako izgleda skeniranje sa ta dva slična programa:
Win XP Manager ­ 756 grešaka
TuneUp Utilities 2006 ­ 17 grešaka.
[ FLASHY @ 02.11.2006. 19:28 ] @
I ja koristim ovaj vise od pola godine, i dosad nisam imao nikakvih problema sa njim. Registry cisti u redu, a i koristan je za jos koje radnje. Nisam koristio ranije, pa ne znam bas za tu "agresivnost". ;)
[ nicr @ 02.11.2006. 19:57 ] @
TuneUP Utilities 2006ica je super, sto se ne moze reci za System Mechanic 6. Ko zeli eksperimentisati...sretno, ali mene je dva puta sj..o, opet nece, to sigurno
[ Ka2 @ 04.11.2006. 02:22 ] @
Da li je sigurno iz ovog programa promeniti BOOT screen? Kako da mi se u okviru slike koju zelim da postavim pojavi onaj "vozic" i koju rezoluciju slike bi trebalo da postavim?
[ zoran_dojkic @ 04.11.2006. 12:25 ] @
Bilo koja rezolucija.
Za vozić pogledaj sliku.

[img][att_url][/img]

[Ovu poruku je menjao ton_majstor dana 06.11.2006. u 01:13 GMT+1]
[ Ka2 @ 05.11.2006. 00:33 ] @
Kako si carski odradio. :) Hvala! Znaci, bilo koju rezoluciju ce da razvuce na ceo ekran? A koliko je sigurno? Ipak se menja boot.ini fajl...
[ zoran_dojkic @ 05.11.2006. 14:39 ] @
Kod mene radi.
[ carloss @ 25.11.2006. 13:30 ] @
kopiraj boot.ini fajl negde, pa ako imas problem vrati stari boot.ini iz dosa

Imas na sajtu www.dr-pepper.de razne slike bas za to
[ dgrego35 @ 05.12.2006. 13:31 ] @
Kao prvo pozdrav svima na forumu.Cisto informativno ako nekoga zanima,izasao je tuneup 2007 ali je njemacka verzija.Programu su dodani neki noviteti a to su tuneup disk doctor i tuneup disk space explorer.

[ tox master @ 07.12.2006. 15:19 ] @
pozdrav

evo sad ste me zainteresovali za ovu 2006-icu posto vec godinu dana koristim 2004 i nisam imao nikakvih problema sa kompom posle rada ovog programa.
doduse nisam ni primecivao ni neka poboljsanja ali kao sto rece neko volim da brisem nepotrebne stvari (bar se nadam da ih brise)
upravo sam instalirao ovu verziju 2006 i otprilike je sve isto kao u 2004 samo cini mi se ovde razdvaja kes od IE-a i firefoxa posebno i sad bas vidim da IE ima nekoliko mb kesa iako ga nisam ukljucivao dugo vremena.

po meni skroz ok programcic i nisam nikad cuo do sad da je nekom nesto zezno za razliku od mnogo drugih programa slicne vrste.

pozdrav
[ Ilic Igor @ 28.11.2007. 09:34 ] @
Danas vidim izasao je TuneUp Utilities 2008 Beta 2, da li je probao neko?
[ bunjuel @ 09.01.2008. 20:50 ] @
Ja bih rado skinuo TuneUP, ali gde?
[ Mr_Q007 @ 09.01.2008. 21:02 ] @
Evo ti link sa njihove oficijalne web stranice:

http://www.tune-up.com/download/
[ dvd studio @ 10.01.2008. 12:37 ] @
Probao sam novi TuneUp Utilities 2008, radi savrseno.
Testirao sam ga na Windows Visti.
Pozdrav

[ Ka2 @ 26.02.2008. 20:55 ] @
Tune Up 2008 detektuje oko 450 MB "windows update backups" i oko 4GB "restore point-a".

Da li smem da obrisem obe stvari pri cemu naravno racunam da na restore point NE racunam, odnosno da mi ne treba?

U pitanju je Vista64.

Na sajtu programa pise ovo kao jedna od mogucnosti:

Citat:
Finds system restore points and Windows update backups that can be deleted if the system is working properly
[ jovica016 @ 28.02.2008. 12:09 ] @
Vec nekoliko godina koristim ovaj programcic, stvarno sam zadovoljan. Trenutno koristim TuneUp Utilities 2007, nemam skoro nikakve zamerke. Nisam znao da je izasla i novija verzija, upravo je skidam.