[ packypfc @ 25.10.2006. 02:50 ] @
Imam instaliran xp codec pack 2.05 i veoma sam zadovoljan njime. Međutim imam jedan problem! Naime, prilikom reprodukovanja filmova koji su enkodirani div3 kodekom (pregledao sam pomoću GSpot Codec info) dolazi do seckanja slike. Primetio sam da kada deinstaliram, ovaj xp codec pack ili bilo koji drugi pack kodeka jedino filmovi enkodirani sa div3 kodekom rade (i to bez seckanja), dok naravno ostali ne rade, što znači da negde u sistemu stoji taj stari div3 kodek. Da li neko može da mi kaže kako da ga ručno izbrišem, jer verovatno dolazi do konflikta.
[ Cileinteractiv @ 25.10.2006. 19:43 ] @
Pozdrav! Preporučio bih ti ono što je već apsolvirano na ovom forumu. Ne treba koristiti nikakve kodek pakove zbog mogućih konflikata i problema, dovoljan je samo FFDShow video dekoder. FFD koristi sei za sve osim Mpeg2, Quick Time i Mpeg1 a za te pomenute dodatno se mora instalirati mpeg2 dekoder, Quick time a mpeg1 je generički podržan od strane Win-a tako da on svakako ide.
[ BBS @ 26.02.2007. 01:14 ] @
Stavis FFDShow, Quick Time Altrnative i Real Alternative i od player-a odaberes MPC i sljaka k`o besno
[ Boki70a @ 26.02.2007. 01:44 ] @
...dodaj jos Haali Splitter i FLV splitter pa ce sve to jos besnije da sljaka!!! ;-)
[ Shon3i @ 26.02.2007. 10:03 ] @
Za DivX 3 ili njegov sopstveni decoder ili ffdshow, ili nista, jer DivX 3 ponekad ima problema sa dropped frejmovima, kojih obicno ima u normalnom encode-u ako je korsnik koristio Anti Shit prilikom encodovanja, a samo ova dva decodera umeju da se snadju sa time.
[ shiggy @ 29.04.2007. 14:10 ] @
Citat:
Shon3i: Za DivX 3 ili njegov sopstveni decoder ili ffdshow, ili nista, jer DivX 3 ponekad ima problema sa dropped frejmovima, kojih obicno ima u normalnom encode-u ako je korsnik koristio Anti Shit prilikom encodovanja, a samo ova dva decodera umeju da se snadju sa time.


mudro zboris! imam taj problem sa fddshowom, malo sam googlao pa sam naisao na preporuku da se div3 sadrzaj pusta striktno divx3.x codecom. To kao moze da se uradi tako sto se promeni prioritet codeca , petljanjem po registriju ili sa nekim filter managerom. kako? nemam pojma! Ako neko zna nek mi baci link plz

pozdrav
[ Shon3i @ 30.04.2007. 15:00 ] @
Citat:
shiggy: mudro zboris! imam taj problem sa fddshowom, malo sam googlao pa sam naisao na preporuku da se div3 sadrzaj pusta striktno divx3.x codecom. To kao moze da se uradi tako sto se promeni prioritet codeca , petljanjem po registriju ili sa nekim filter managerom. kako? nemam pojma! Ako neko zna nek mi baci link plz

pozdrav
Da postoji neki filter manager ali ne mogu da se setim imena. No kao zamena moze da koristi Gspot 2.52 trebalo bi da mozes da ga preuzmes sa http://www.headbands.com/gspot/. Kada startujes progam idi na opcije pa settings i stikliraj expert mode. Zatim idi na system->list codecs and other filters, tu izaberi DivX 3.11 alpha DHS filter i desnim klikom otvori Set Filter Merit, povecaj na MERIT_PREFERRED i mozes jo malo navise, ali nemoj mnogo. Takodje u ffdshowu iskljuci DIV3 i DIV4 decodovanje za DirectShow i vfw, i ako imas DivX 5/6 instaliran u sistemu moraces njegovom fiteru da smanjis merit.