[ afrocuban @ 13.05.2003. 11:53 ] @
Na eksternoj lokaciji imam win2k klijenta, dial-up. Na matičnoj lokaciji imam win2k Advanced Server, Domain controller, na njega prikačen eksterni modem.

Traži se: dial-up klijent poziva broj, modem na matičnoj lokaciji prima poziv, DC zatim vrši autentikaciju. Dozvoljava se pristup dial-in klijentu DC-u. Sa DC-a tog klijenta treba rutirati na server u intranetu sa IP adresom, npr 192.168.0.5. Klijent ne može pristupati drugim resursima mreže.

Odakle početi?

Postoji sledeće:
- modem instaliran na DC-u
- podignut RRAS, neiskonfigurisan u ovu svrhu
- nalog za dial-in klijenta, napravljen u Active Directory Users and Computers. Njemu sam kros User Properties dodelio statičku IP adresu, i dozvolio pristup (Remote Acces permission (Dial-in or VPN)-> Allow Access ).

Dakle, šta je PRVI sledeći korak bez koga se dalje ne može? Ako je za uspešan i koristan savet koji mi treba potrebno još nešto od informacija, na raspolaganju sam. Molim samo ozbiljne sugestije, bez nagađanja i teorijskog (pred)znanja.

Unapred zahvaljujem
[ afrocuban @ 20.05.2003. 12:16 ] @

Rešio sam zahteve iz uvodnog posta. Hvala svima koji su makar razmišljali na ovu temu.
[ B o j a n @ 20.05.2003. 19:38 ] @
Pa nemoj da si tako sarkastican ... i sam si napisao:
Citat:
afrocuban:
Molim samo ozbiljne sugestije, bez nagađanja i teorijskog (pred)znanja.


cime si automatski unapred iskljucio eventualnu diskusiju na tu temu.
a da smo razmisljali ... ne znam, ja barem jesam ... pitam se kako si resio stvar.
[ afrocuban @ 21.05.2003. 15:41 ] @


Daleko od toga da sam želeo da budem sarkastičan. Izvinjavam se ako sam bilo čime isprovocirao takav utisak. O rešenju čim budem imao više vremena, pošto sada radim na doterivanju ovog ("šminkanju") a i redovne svakodnevne obaveze mi ne dozvoljavaju da budem previše opširan.

Još samo da naglasim, da od saveta i sugestija koje dobijam na ovom forumu nemam nikakve materijalne koristi, sva pitanja su vezana isključivo za moj redovni posao ili lično.