[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 13.05.2003. 14:03 ] @
| Jel zna neko kako da ubijem taj prokleti Desktop Menu u KDEu?
Naravno, probao sam Disable Dktp Menu, ali on ne reaguje. A stvarno me izludjuje.
Inace, ne zelim da pravim novog usera samo zato sto nisam u stanju da ubijem jedan glupi proces! :)
Jel zna neko njegov PID? |
[ elitefan @ 13.05.2003. 14:35 ] @
Ne razumijem pitanje??
Ali što se pida tiče, to ti niko ne može odgovoriti, pošto je pid svaki put drugačiji.
Probaj sa komandom ps -ef |grep dktp
Šta ti je desktop menu, nije mi jasno???
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 13.05.2003. 14:55 ] @
Da, pretpostavio sam da ce PID biti generisan na samoj masini :)
Desktop menu je neka glupa (sad to vidim) opcija u KDE (ne znam za Gnome i dr.) koja ti bukvalno ovara textualni options menu.
Znas kako svaki prof ima svoj menu sa File, Edit..Help..e ovaj Desktop menu uzima menu aktivnih prozora. Znaci sam program ostaje bez svog menija, koji se umesto iznad ikonica i radne povrsine programa, pojavljuje na vrhu desktopa.
Jel sada malo jasnije? :)
Probaj da ukljucis opciju Desktop menu u Desktop ili Beckground settingsu :)
[ elitefan @ 13.05.2003. 15:06 ] @
Važno je da si ti to sredio, pa sad šta je da je.. :))
Poštovanje
[ Goran Rakić @ 13.05.2003. 17:00 ] @
kcontrol > Desktop > Behavior > Enable desktop menu (dečekiraj). Mada me čudi na ne voliš ponašanje Mac-a. ;)
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 14.05.2003. 13:58 ] @
Ma ne vredi..to je prvo sto sam probao. Problem je sto je taj glupavi desktop menu prisutan i kada je ta opcija decekirana :)
Treba mi nesto bas da ga ubijem :)
Jedino da uradim Ctrl+Esc i da krenem da ubijam jedan po jedan proces :) Mozda i njega ubodem :)
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 16.10.2003. 21:33 ] @
Pomislio sam da bi bilo lepo da javim da sam pre izvesnog vremena skontao u cemu je bio problem, pa reko da vam sad javim :)
Goran je bio na pravom tragu, samo je putanja bila pogresna :) Ta fora sa menijem koji ne mozes ubiti i jeste neka Mac like fora :)
Pod Style desktop > Miscellaneous > podsekcija Visual appearance ima polje Menubar on top of the screen in the style of MacOS
E to ne treba dirati!! :)
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.