[ Ivana081 @ 26.10.2006. 15:21 ] @
kad se otvori properties na ikoni my computer,onda su tu podaci o os,procesoru,memoriji...interesuje me da li je moguce nekako izmeniti te podatke,upisati po volji,npr,umesto intel,amd i slicno..posto sam videla da je na nekoliko konfiguracija na tom mestu upisano ime firme i jos neki podaci,sto znaci da je moguc upis zeljenih informacija,verovatno nesto se prcka po registriju..pozz
[ Dralac @ 27.10.2006. 15:15 ] @
Ima ova varijanta, ali to nije to sto ti trazis, vec za dodavanje informacija o proizvodjacu i sl....
Evo ti link..... http://www.ni-kel.com/tt/index.php?strana=0031
Broj je #0031
[ Milan Gligorijevic @ 27.10.2006. 15:50 ] @
Ta fora bi trebala da uspe na 98.-ci ali na XP-u ne može.
[ Goran Mijailovic @ 27.10.2006. 16:07 ] @
@mmwc radi oem info i na xp-u ;)

hint: OEM Logo Manager ;)
[ Ivana081 @ 28.10.2006. 05:28 ] @
probala sam sa nekoliko metoda,medjutim mogu samo da ubacim nove podatke.meni zapravo treba da uklonim podatke o procesoru i memoriji...zna li neko u kom fajlu su zapisani ti podaci u winu?ili mozda u registriju i da li oni mogu da se modifikuju...najlepse hvala.
[ Nenad Vranjanac @ 29.10.2006. 01:41 ] @
zar podaci o procesoru i memoriji mogu da se menjaju?!?!?
to bi mi bas bilo nelogicno.

jel ti to prodajes komp? ;-)
[ TGCVugi @ 29.10.2006. 12:42 ] @
može da se menja sve u windowsu pa čak i ime!(:
promjena processora se može promenit u registryju run: regedit
HKEY_LOCAL_MACHINE/HARWARE/DESTCRIPTION/SYSTEM/CENTRALPROCESSOR/ 0 ili 1 ovisno o systemu.
tu može da se promeni samo ime procesora, za takt treba neke stvari u regystiju iskljucit.za promjenu graficke treba vise putanja promenit. Jedini problem je u tome da se nakon restarta sve vraca na staro ali o tome mi se sada neda (može da se iskljuci provjera itd. za pomoć javite se putem maila)
[ Milan Gligorijevic @ 29.10.2006. 13:13 ] @
Može da se zabrani menjanje, ali je rizično. Pri sledećem restartu te može sačekati plavi ekran!
Jednostavnija (manje rizična) varijanta je napraviti .bat fajl koji će menjati taj reg key i ubaciti ga u start up.
[ TGCVugi @ 29.10.2006. 13:26 ] @
istina.al ako znaš onda to i nije rizično, bat fajlovi su nepraktićni. ja ih više volim koristiti kao virus za kontrolu regedita necijeg racunara. al ja ni ne vidim smisla menat imena hardwera. je tak misle prevarit nekog kad prodaju ili?? Neko ko zna instalirat windowse bi to prokuzil odma a da bolje ne spominjemo